Музеј Војводине новом изложбом обележава 173 године

НОВИ САД: Отварањем изложбе „Ја носим вас, ви носите мене - обућа из етнолошке збирке Музеја Војводине“ у понедељак, 26. октобра, биће обележен Дан Музеја Војводине и 173 године од његовог оснивања, најавили су из те установе у Новом Саду.
muzej vojvodine
Фото: Dnevnik.rs

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић отвориће ову изложбу, чији су аутори музејска саветница Катарина Радисављевић, виша кустоскиња др Татјана Бугарски, кустос Александар Антуновић и музејски саветник Александар Петијевић.

Изложба је послужила и као инспирација за балетско-модни перформанс „Војводина корацима предака“, у концепту и режији Сенке Петровић, који ће премијерно бити изведен на свечаности.

Промоција нове обуће, дизајниране по мотивима из колекција Музеја Војводине из радионице “Bratcher Custom Shoe`s из Сомбора, биће саставни део тог перформанса који изводе чланови балетског ансамбла Српског народног позоришта из Новог Сада.

На свечаности у понедељак присутним гостима ће се обратити директорка Музеја Војводине Тијана Станковић Пештерац, помоћник министра културе и информисања Србије Дејан Масликовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести