Одбачене оптужбе за насиље у породици против креатора “Рика и Мортија”

ЛОНДОН: Амерички тужиоци одбацили су оптужбе за насиље у породици против Џастина Ројланда, коаутора "Рика и Мортија" и глумца који даје глас у тој анимираној серији.
w
Фото: Tanjug (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Оптужбе бивше девојке одбачене су "због недостатка довољно доказа ван разумне сумње", рекла је портпаролка окружног тужиоца округа Оринџ за Асошијетед прес.

Како је данас пренео Би-Би-Си (BBC), Ројланд је твитовао реч "правда" и рекао да жели да жели да иде напред. 

"Још сам дубоко потресен ужасним лажима о мени. Разочаран сам што је толико људи склоно тако брзо да суди не знајући чињенице, само на основу речи огорчене бивше девојке која покушава да заобиђе прописани поступак и да ме 'откаже'," написао је Ројланд и додао да је срамотно што је то можда успело, макар и делимично.

Ројланд (43) заједно је креирао "Рика и Мортија" 2013. са Деном Хармоном и позајмио глас насловним ликовима за анархични анимирани ситком о научнику и његовом унуку. Рик и Морти су освојили Еми за најбољи анимирани програм 2018. и 2020. године.

У мају 2020. године, тужиоци у Калифорнији оптужили су Ројланда по две тачке оптужнице за злостављање у породици са телесним повредама, као и за принудно задржавање, уз употребу претње, насиља, преваре и/или обмане, једне неидентификоване жене која је у то време живела са њим.

У полицијској пријави је наведено да је инцидент, који датира из јануара те године, довео до "трауматичног стања" за ту жену.

Након оптужби Ројланд је отпуштен из Cartoon Network-a, изгубио је затим посао на серијама "Solar Opposites" и "Коала Мен", а поднео је оставку и у компанији за видео игре "Squanch Games", коју је сам основао.

               

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести