Онлајн програм ДК Студентски град до 10. јануара

БЕОГРАД: Дом културе Студентски град (ДКСГ) на Новом Београду током јануара је припремио онлајн програм за своју публику, док се не стекну услови за уживо извођење свих планираних културних активности.
muzika slusalice devojka mladi pix
Фото: pixabay.com

Главни и одговорни уредник ДКСГ Борис Постовник издваја онлајн концерт алтернативне групе Е-Play који ће вечерас бити емитован на друштвеним мрежама ове установе културе, Инстаграму и Фејсбуку.

Овај београдски састав од свог оснивања (1998) веома је активан у концертном животу престонице, Србије и региона, а током пандемије успели су да наступе неколико пута (Башта рок клуба Фест у Земуну, Ада Циганлија у оквиру Beer fest бара) и да сниме спотове за песме са последњег албума “Слобода” (Long Play, 2018).

"У ДКСГ смо до сада свирали већ неколико пута и то нам је увек пријало. Овога пута ћемо свирати доста песама са албума Обични људи, али и неколико нових, још необјављених нумера, тако да смо баш узбуђени", рекла је Маја Цветковић, лидерка бенда, певачица, басисткиња и аутор свих песама.

Петог јануара на програму ће бити “Позоришни Zoom коктел”, нова форма дружења кроз позоришне приче и теме које интересују будуће младе професионалце, студенте драмских академија и факултета - Академија уметности, ФДУ и друге.

Биће приказан снимак прве Zoom конференције из 1. децембра са учесницима представе “Зоолошка прича” и њиховим гостима.

Тема разговора је “Шта и како даље после дипломирања?”, а главни саговорници су глумци Андрија Даничић и Владимир Нићифоровић, док су им гости колеге Стеван Пиале, Матеја Поповић и Иван Перковић.

Последњи програм на онлајн репертоару је у недељу, 10. јануара када ће бити представљен пројекат “They Live” у оквиру Ликовне сцене.

Иначе, почео је међународни уметнички пројекат „Они живе - студентски животи откривени кроз контекстуалне уметничке праксе“, чији је носилац Дом културе Студентски град, а почетак је обележен онлајн састанком партнера из пет европских земаља.

Пројекат се реализује од септембра 2020. до краја фебруара 2023. године, у оквиру програма за културу и медије Европске уније „Креативна Европа“.

Поред ДКСГ, који је лидер пројекта, као партнери учествују и Међународни центар за архивска истраживања „Икарус Хрватска” из Загреба, Институт за савремену умјетност из Цетиња, Академија примјењених уметности из Ријеке, Факултет за аудиовизуелне комуникације на Универзитету краљ Хуан Карлос из Мадрида.

Придружени партнери на пројекту су Институт за уметност у контексту на Универзитету уметности из Берлина и Центар за примењену историју из Београда.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести