Пријатељи о Гутовићу: Човек великог срца, непоновљив

БЕОГРАД: Славни глумац Милан Лане Гутовић преминуо је у 75. години живота после краће и тешке болести, а својим колегама и сарадницима, како кажу, остао је у сећању као велики пријатељ и непоновљива особа.
g
Фото: Tanjug

Телевизијски глумац Александар Дунић рекао је да му је Гутовић био “драги и велики пријатељ са којим је провео дивне тренутке, драгоцене сате и дане”.

Имао сам ту прилику и привилегију да седим с њим у друштву, да размењујемо мисли и запажања о свету и животу, да покушамо нешто да изнедримо… На то смо били способни да утрошимо дане и сате. Мислим да смо се преко тога трудили да постанемо бољи људи и да читавом животу дамо неки виши смисао… Он је био блистава комета која је пролетела српским глумачким небом. Нико на њега није личио, нити је ико на њега личио, изјавио је Дунић, који је својевремено заједно са Гутовићем играо у популарној серији “Бела лађа”.

Позоришни и телевизијски глумац Ненад Маричић навео је да ће Гутовића, “човека невероватне интелигенције и образовања, ерудите у правом смислу”, пре свега памтити по пријатељству.

Имао сам прилике да будем партнер у његовим представама које је играо у Народном позоришту… Чини ми се да смо после сваке сцене јурили да се дружимо, да нам је то било важније од свега. Увек је било задовољство слушати његове анегдоте… Изгубили смо човека великог срца, казао је Маричић.

Редитељка Тања Мандић Ригонат навела је да ће Гутовића памтити не само по улогама које је остварио у позоришту и по свему ономе што је урадио на телевизији, већ и “по људскости, љубави, топлини, мудрости и храбрости да говори о времену у којем је живео”.

Памтићу га по великој слободи у којој је живео и промишљао, по топлини и људскости коју је ширио око себе. Лане је људима давао радост, поштовао је људе око себе, своје колеге глумце, редитеље, писце… Био је непоновљив човек и сви који су имали прилике да с њим раде знају о чему говорим, рекла је Мандић Ригонат.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести