У Панчеву почело снимање домаће серије о полицијској инспекторки

ПАНЧЕВО: Прва клапа телевизијске серије “Кљун” Срђана Драгојевића снимљена је данас у Панчеву, а током наредна три месеца екипа ће рад наставити на локацијама у Београду, Суботици, Мокрину, Сенти и на Палићу.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

По идеји Милорада Милинковића, сценарио потписују Матија Драгојевић, Љубица Луковић, Ања Мијовић и Срђан Драгојевић, а у плану је да серија има 10 епизода.

Према синопсису, Соња Кљун је млада, амбициозна детективка, жељна да докаже да је њена истанчана интуиција у праву - наводно самоубиство у мирној Суботици крије далеко озбиљније тајне него што се на први поглед чини.

Соњина селидба покренуће лавину догађаја која ће разоткрити дубоко закопане тајне везане за мистериозну организацију, али и за њену прошлост.

Истанчана интуиција није својствена само за Соњу, већ и за њену десетогодишњу ћерку, чији необични снови везани за мајчин посао изненада почињу да се остварују.

Серију ће режирати Јелена Гавриловић и Урош Томић, а како двојац објашњава, кроз серију се провлаче теме талента, снова и миграције, те се њихови јунаци “боре да буду слободни и своји”.

“Таленат је нешто што повезује велики број јунака. То је огроман терет за њих јер не умеју сами да га сачувају већ често долазе у руке некаквих институција које покушавају тај таленат да злоупотребе. И селидбе људи су врло актуелна тема, у серији имамо и ликове који долазе са Блиског истока и миграције деведесетих са наших простора као тему, али у суштини - то је прича о потреби да се остане свој у свим тим путовањима”, рекла је Гавриловићева.

Томић истиче да је ово прва домаћа криминалистичка серија где је главна јунакиња жена, и да је им је важно да њу игра добра глумица.

“Главна глумица је Ивана Вуковић, она је већ озбиљна глумица што се тиче ауторских филмова и позоришта, али је телевизијска публика не познаје толико срећом, те ће то бити освежење”, каже редитељ.

Поред Иване Вуковић, гледаоци ће имати прилику да после осам година паузе гледају Љиљану Благојевић која игра власницу једног пансиона на Палићу, затим младог глумца Стефана Вукића у улози полицијског инспектора, Мићка Љубичића као радника ДБ и старатеља Соње Кљун.

Први пут на филму и телевизији појавиће се и девојчица Дрена Мршић у улози Соњине ћерке, а поред њих ту су и Наташа Шолак Тапушковић, Марио Кнезовић, Љубиша Миличић и Вахид Џанковић.

Премијерно ће се емитовати почетком следеће године на телевизији Нова С у продукцији United Media, а извршни продуцент серије је продукцијска кућа Delirium.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести