Дан ЈДП-а: Миодрагу Драгичевићу награда Небојша Глоговац

БЕОГРАД: Глумац Миодраг Драгичевић први је лауреат новоустановљене Награде "Небојша Глоговац".
м
Фото: Youtube Printscreen

На данашњој свечаности којом је обележен Дан Југословенског драмског позоришта добио је и Годишњу награду ЈДП-а за Каспара у истоименој представи, Награду за лепоту говора "Др Бранивој Ђорђевић" и прознање "Бранка и Млађа Веселиновић" Фондације ЈДП-а за за најбоље глумачко остварење.

Награду која носи име покојног глумца и некадашњег првака драме Југословенског драмског позоришта овај театар установио је у знак сећања на Небојшу Глоговца.

Драгићевић је захвалио свима којима се, како је рекао, учинио његов рад вредним.

"Част ми је што сам примљен на ове даске које памте кораке и речи великих глумаца. Посебно сам почаствован што награда која носи Небојшино има припада мени. Имао сам срећу што сам делио кадар са Глогијем и после једног снимајућег дана казо ми је да ћемо заједно радити велике ствари. Драго ми је што се део његовог пророчанства остварио", казао је Драгићевић.

Драгићевић је додао да му је било тешко да направи прве глумачке кораке у представи "Под жрвњем" у режији Егона Савина.

"Након тога је све било лакше. Ове награде су за мене доказ да сам до сада добро радио. У будућности су се трудити да преиспитујем своје границе и оправдам реноме позоришне куће у којој играм", казао је Драгићевић.

Похвале стручне јавности и публике због главне улоге и представи "Каспер" која је недавно имала премијеру у ЈДП-у, Драгићевић каже да ће се у будућности трудити да буде још бољи.

"Тек ми је 27 година и надам се да ћу остварити боље улоге у будућности, али то ће бити изузетно тешко јер је "Каспар" комплексна и захтевна представа", казао је Драгићевић.

Годишње награде Југословенског драмског позоришта добили су редитељи Јагош Марковић и Милош Лолић.

Затим глумци Милан Марић, Марко Јанкетић, Мики Манојловић, Јасна Ђуричић, Милена Васић, Наташа Нинковић, Сања Марковић, Анита Манчић, Љубомир Бандовић.

Награђене су и композиторка Ања Ђорђевић, костимографкиња Марли Марковић Милојев, а годишње признање за сценографију припало је Горчину Стојановићу и Јасмини Холбус.

Годишња награда за драматургију је отишла у руке Перише Перишића.

Награђени су и суфлерка Драгана Анђелковић, радница на административним пословима Ружица Савић, шеф столарске радионице ЈДП-а Мирослав Корићанин, аудио видео техничар Давид Жан Марк Србљин, технички продуцент Дејан Матекало

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести