Нова представа у Новосадском позоришту: Премијера „Демократије”

У Новосадском позоришту/Ујвидеки синхаз следеће недеље ће бити прва извођења представе “Демократија”, коју је овај театар припремао у копродукцији са Београдским драмским позориштем.
Драгана Удовичић
Фото: Драгана Удовичић

Премијерно представа је приказана у БДП-у 15 маја, док ће новосадска публика имати прилику да ужива у изведбама 3, 4. и 5. јуна, са почетком у 19 часова.

Представу “Демократија је према комаду Јосифа Бродског поставио је редитељ Вељко Мићуновић.

- Парадокс демократије вероватно лежи у томе што “себе сматра за Добро, што вечно жели добро, а у процесу демократизације најчешће чини Зло”. Појединац се ту налази у безнадежно подређеном положају и нема могућност да узврати. Све шансе су на страни противника. Морална супериорност човеку не нуди никакву утеху. На располагању му остају само сопствени образ, капут, кошуља и пар ногу које су у стању да корачају сат или два. Али за разлику од индивидуе која посустаје, демократија не стаје. Она иде. Извитоперена, злоупотребљена, вишеструко силована и гневна - изјавио је о представи редитељ Вељко Мићуновић.

У подели за “Демократију” су поред глумаца из Новосадског позоришта – Арпада Месароша и Габора Понга,  и гост из Загреба Озрен Грабарић и глумице БДП Ивана Николић и Тамара Алексић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести