У Синагоги почиње нова концертна сезона

Војвођански симфонијски оркестар отвара нову сезону у понедељак у 20 часова концертом у Синагоги, на којем ће новосадска публика премијерно, а у Србији други пут, имати прилику да чује композицију Ђованија Солиме “Тарантуле каденцас”.
sinagoga
Фото: Youtube Printscreen

Ова композиција је писана за виолину, виолончело, гудачки оркестар и перкусије, и на концерту ће је извести солиста на виолини Хачатур Алмазјан (Јерменија/Белгија) и на виолончелу Александар Бузлов (Русија). На почетку концерта, оркестар ће се представити Петом симфонијом у д-молу Дмитрија Шостаковича, под вођством диригента и уметничког директора Јерменске филхармоније Едуарда Топчјана.

Александар Бузлов добитник је највиших признања на престижним светским такмичењима, док је угледни виолиниста Хачатур Алмазјан познат и као вођа и оснивач атрактивног, динамичног и јединственог ансамбла “Алмазиан симфони”, састављеног искључиво од женских чланица. У богату, пак, каријеру маестра Едуарда Топчјана, иначе диригента и уметничког директора Јерменске филхармоније, уписани су наступи с најчувенијим оркестрима и солистима света.

Улазнице стају 500 динара и могу се купити у просторијама Музичке омладине Новог Сада (Католичка порта 2), од 8 до 14 часова, или онлајн на њиховом сајту, а такође и два сата пре почетка концерта, на улазу у Синагогу.   

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести