Уметници Опере СНП-а однели позориште на кућне адресе

НОВИ САД: Светски дан позоришта ове године не дочекујемо у позорницама и у позоришним салама, а у моменту када се са свих страна апелује на солидарност са медицинским радницима, са другим државама, са најстаријим суграђанима, Опера Српског народног позоришита одлучила је да се прикљући и позориште донесе на кућне адресе, саопштили су из СНП.
1
Фото: SNP

"Позвали смо Црвени крст и компанију Color media communications који у овом тренутку помажу нашим најстаријим суграђанима који не смеју да изађу из својих домова и од њих смо добили списак људи којима је потребна помоћ. Све смо их позвали, они су нам рекли шта је потребно и ми смо одлучили да будемо њихови волонтери, макар на тај дан. Али их је чекало изненађење, јер је са потребним намирницама или лековима, на сваку адресу дошао и један члан оркестра или хора опере Српског народног позоришта објашњава директор Опере Александар Станков.

Мада је све доста компликовано у тренутним околностима, мотивације очигледно има, а већина ових уметника, како кажу, планирају још да волонтирају.

"Лепо је било видети осмех и оптимизам у овој тешкој ситуацији", прича виолинисткиња Милена Спасић.

Сагласан је и њен колега виолиниста, Бојан Глушца и додаје: "Неком сам улепшао дан, а тај осећај је неописив"

Снежана Томинчић, најмлађа је чланица оркестра опере Српског народног позоришта и прва се јавила на позив.

"Било је баш дирљиво и људи којима сам свирала су баш пријатни. Чак су нам рекли да су видели наш Белла циао видео, прича Снежана.

Њена колегиница, Маја Андрић, најмлађи члан хора, певала је у специфичној ситуацији, на улици и без музике.

"Циљ је био измамити осмех и пружити подршку људима када им је најпотребнија. За наше најстарије није могуће не певати из дубине дуже и пуног срца! Мени је била част", закључује Маја.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести