“Загонетне варијације” пред новосадском публиком

НОВИ САД: Представа “Загонетне варијације” чувеног француског аутора Ерика Емануела Шмита одиграна је вечерас први пут пред публиком у Новосадском позоришту.
Novosadsko pozorište Foto: Dnevnik.rs
Фото: Новосадско позориште Фото: Дневник.рс   

Представа говори о тајни љубавног осећања, љубомори, посесивности, страховима и патњама двојице мушкараца Абела Знорка и Ерика Ларсена које глуме Ненад Пећинар и Бојан Колопић.

Абел Знорко је славни писац, добитник Нобелове награде, који се након добијања признања повукао и живи потпуно изоловано од остатка света на леденом северу Норвешке.

Ерик Ларсен, новинар који жели да направи интервју са њим, тешком муком успева да уђе у Знорков свет.

Али из које скривене побуде?

Поред ових и многих других питања која воде гледаоце кроз ову психолошку драму, кључна нам питања поставља и сам аутор дела: Кога волимо када волимо? Зна ли се икада ко је вољено биће? и Није ли узајамна љубав само један срећни неспоразум?

Велики број обрта, непредвидиви поступци, пуно успона и падова чине од ове драме прави психолошки трилер.

Режију потписује такође Ненад Пећинар, а на сцени се осим њега и Бојана Колоповића појављује виолочелисткиња Александра Лазин која је и ауторка аранжмана за музику Едварда Елгара.

Ово дело се након више од три деценије сада поново изводи код нас захваљујући доброј сарадњи талентованих глумаца, редитеља, продукцијског тима и великог броја Новосађана који су се самостално организовали, јер је уметност важан показатељ стања свести заједнице у којој живимо, саопштило је Новосадског позориште.

Представа је урађена у продукцији Тринидада из Новог Сада, а партнери су Први војвођански сајбер театар Нови Сад и Културни центар града под покровитељством Управе за културу града Новог Сада - Европске престонице културе 2022.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести