"Златни ћуран" глумцу Милану Гутовићу

ЈАГОДИНА: Српски позоришни, телевизијски и филмски глумац Милан Лане Гутовић добитник је највишег признања 49. Позоришног фестивала најбољих комедиографских остварења Србије "Дани комедије" у Јагодини, "Златног ћурана" за животно дело.
1
Фото: Youtube Printscreen

Одлука је донета данас на седници Колегијума Културног центра и Фестивала "Дани комедије", а популарном драмском уметнику биће уручена 20. марта 2020. године, на отварању 49. "Дана комедије", саопштено је данас из Културног центра.

У саопштењу које је потписао директор Културног центра Небојша Петровић се истиче да се Гутовић, још на првим "Данима Комедије", пре 49 година, сусрео са публиком Јагодине улогом у легендарној представи "Буба у уху" Југословенског драмског позоришта.

За улогу Владимира у представи "Пучина" Југословенског драмског позоришта, игране 1978. године, Гутовић је на "Данима комедије" награђен статуетом "ћуран".

Посебно је познат по улогам "Срећка Шојића" у серијама "Тесна кожа" и "Бела лађа".

Награда "Златни ћуран" се састоји од статуете ћурана, уникатне плакете и новчаног износа дар Комерцијалне банке.

Награда је установљена 2001. године и до сада су је добили глумци: Миодраг Петровић - Чкаља, Данило Бата Стојковић, Мира Бањац, Љубонир Убавкић - Пендула, Никола Симић, Оливера Марковић, Бора Тодоровић, Властимир Ðуза Стојиљковић, Петар Краљ, Милена Дравић, јелисавета Сека Сабљић, Рада Ðуричин, Светлана Бојковић, Иван Бекјарев, Власта Велисављевић, Предраг Ејдус и Љиљана Драгутиновић.

Добили су је и редитељ Драгослав Лазић, позоришни писци и критичари Мухарем первић и Милосав Буца Мирковић и режисер Дејан Мијач, који је одбио да је прими.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести