Џејми: Гости ми краду убрусе, а особље храну и флаше вина

Иза пословног царства најпознатијег ''Голог кувара'' на свету тешка је година. Према новим финанцијским извештајима, Џејми Оливер групација лани је изгубила 20 милиона фунти, пише британски Индепендент.
EPA/PAUL MILLER
Фото: EPA/PAUL MILLER

Најлошије стоје у угоститељском делу пословања, па је Оливер још у фебруару морао да затвори 12 својих ресторана, чиме је отприлике 600 његових радника остало без посла.

„Мучили смо се с актуелним изазовима у ресторанском сектору“, поручили су из компаније и додали да су проблеме имали због све виших цена најма и рада.

Сам Оливер је недавно изјавио како је део проблема у томе што су гости „крали ствари из тоалета и убрусе, а особље намирнице и флаше вина”.

Ипак, чини се да није све тако црно. Осим што би познатом кувару на рачун могла лећи дивиденда од шест милиона фунти, за разлику од ресторанског, његов медијски бизнис цвета.

Оливерови кувари и телевизијске емисије продају се боље но икад. Кувар „5 састојака - брза и једноставна храна”, само у Уједињеном Краљевству продала се у милион примерака.

Приходи компаније су нарасли на 32 милиона фунти, док је профит скочио за 45 посто, на осам милиона фунти.

„Успех нашег медијског бизниса, вођен сјајним резултатима кувара „5 састојака - брза и једноставна храна” био је кључан фактор који нам је омогућио да подржимо ресторански сектор и осигурамо његов континуитет“, рекао је Пол Хунт, извршни директор Џејми Оливер групе.

Додао је и да компанија има нови менаџмент, разрађен план инвестирања који је подржала ХСБЦ банка те да полако, али сигурно „напредују на изазовном тржишту”, преноси Индепендент.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести