КИФЛЕ СА КРЕМОМ КАКВЕ ДОСАД НИСТЕ ПРОБАЛИ! Лако се припремају, а још брже поједу, откривамо вам ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ који МОРАТЕ ОКУСИТИ!

Моја кухиња је моја магија, тврди Драгана Тошић, која својим кулинаријама на фуд-блогу „Драганина кухиња” привлачи десетине хиљада пратилаца.
1
Фото: Privatna arhiva

Кување је, како нам признаје, привлачи од малих ногу.

– Највише сам уживала у кулинарским емисијама и данас је тако. Један од најузбудљивијих хобија који вам може пружити осећај задовољства и креативности је кулинарство. Омогућава вам да се изразите и што је мени још важније да у мојој храни уживају они које највише волим – прича за „Дневников” Недељни ручак Драгана Тошић. – Волим лепо аранжирану храну, али и да све забележим и сачувам у телефону, па сам на наговор пријатеља решила да отворим страницу где ћу рецепте радо делити са својим пратиоцима. Могу рећи да је на обострано задовољство. Срећна сам због позитивних реакција својих пратилаца и највећи комплимент ми је да су моји рецепти проверени и да их радо пробају. Мало је времена које због посла имамо за себе тако да волим да олакшам неком идејом за брзо и лепо јело.

Један од најузбудљивијих хобија који вам може пружити осећај задовољства и креативности је кулинарство, сматра Драгана

Драгана нам објашњава да инспирацију за нове рецепте проналази у неким старим, ручно писаним рецептима, те у разговору са пријатељицама, али признаје и да неке сама осмисли.

 

– Битно је имати вољу, а све остало је мање тешко. Ту су друштвене мреже, разне емисије где можемо увек добити неку лепу идеју. Највећа инспирација је када су најближи задовољни. Када је њихов стомак пун, мени је пуно срце – прича популара фуд-блогерка. – Окружена сам сладокусцима, тако да највише експериментишем са колачима и тестом. Ту увек има простора и нема грешке. Само треба пустити машти на вољу.

Наша саговорница примећује да њене пратиоце највише привлаче рецепти који не захтевају много времена у кухињи. Код куће и сама припрема здраве и брзе, укусне оброке, а углавном се одлучује за гриловано поврће преливено јајима. За читаоце нашег кулинарског додатка припремила је укусну посластице - кифле са кремом.

В. Б.

 

Кифле са кремом

 

500 г брашна

125 мл млека

125 мл јогурта

10 г сувог квасца или 20 г свежег

30 г шећера

1 јаје

1 беланце

80 г отопљеног маслаца

1/2 кашичице соли

 

Фил:

крем по жељи

 

За премаз кифлица:

1 жуманце

1 кашика уља

 

Млеко загрејати да буде млако. Једном половином млека прелити квасац и додати једну кашику шећера, промешати и оставити да надође. Остатак млека помешати са јогуртом и уз непрекидно мешање још мало загрејати да буде млако. Умутити јаје и беланце, додати млеко са јогуртом, надошли квасац па промешати. Измешати брашно и со. Брашно додавати постепено па све сјединити и на крају додати истопљени путер па сјединити са тестом да буде глатко. Посуду покрити и оставити на топло место да нарасте дупло.

Надошло тесто поделити на 10 до 12 лоптица и оставити да нарасту. Сваку лоптицу растањити овално, на један крај ставити крем, а други крај исећи на траке . Уролати кифлу. Све кифлице оставити у плеху да нарасту још 20 минута. Умутити уље и жуманце и премазати кифлице.  Пећи у рерни на 220 степени.  Исти рецепт користимо и за слане кифле и филујемо их по жељи. 

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести