ОВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ Турске палачинке ГОЗЛЕМЕ нису масне, а данима су СВЕЖЕ! Припремају се БЕЗ МНОГО МУКА, а ево шта вам је потребно (ФОТО, ВИДЕО)

Иако се обично називају палачинкама, гозлеме су танке лепиње, пуњене на разне начине, иако је науобичајенији фил од сира и спанаћа.
p
Фото: Youtube Printscreen

Унутрашњост гозлема обично је мекана, уз врло кремаст и лаган надев, док су споља благо хрскаве, тесто је једноставно и може да се направи чак и без квасца, иако су лепше с њим.

Можете их служити за доручак или за вечеру, а можете бити сигурни да после гозлема нећете остати празног стомака.

Састојци

За тесто:

1 шоља топле воде (250 мл )

2 ¼ кашичице сувог квасца

3 шоље брашна (390 г)

1 кашика маслиновог уља

2 кашике јогурта (30 г)

¼ кашичице соли

За надев:

Фото: Youtube Printscreen

400 г замрзнутог спанаћа

1 главица црног лука

200 г фета сира

100 г моцареле

1 кашичица туцане паприке

1 кашичица белог лука у праху

 Припрема

Фото: Youtube Printscreen

За тесто

Помешајте суви квасац с топлом водом и оставите да одстоји око пет минута.

Сипајте потом со и брашно, па промешајте и потом додајте маслиново уље и јогурт и све лепо сједините, па замесите. Направите лопту од теста, покријте провидном фолијом и оставите да одстоји док не нарасте дупло.

За надев

Исцедите воду након што одмрзнете спанаћ, па га исецкајте ситно. Ставите спанаћ у чинију, па му додајте остале састојке за фил: измрвљен фета сир и моцарелу, туцану паприку, ситно сецкан црни и бели лук, и све добро промешајте и оставите са стране.

Обликовање и печење

Кад нарасте, тесто пребаците на побрашњену радну површину и премесите, па пресеците на шест једнаких делова, од којих ћете направити кугле.

Узмите једну лопту, развуците је оклагијом у квадрат. Ставите фил на тесто и равномерно га распоредите, али оставите празан простор око фила, по ивицама теста.

Преклопите сваку страну до средине теста, тако да покријете фил у потпуности.

Пеците у загрејаном и подмазаном тигању, по три минута с обе стране.

Дневник/Глоси Еспресо

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести