Рецепт дана: Намаз од патлиџана

Премда га можемо користити у разним јелима, патлиџан је довољан и кад је „без друштва“. Важно је само да се не претерује са зачинима како би се истакао (а не маскирао) укус патлиџана.
namaz
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 5 патлиџана,

- један мањи парадајз,

- кашика тахинија,

- капика чили паприке,

- мало морске соли и бибера,

- један већи чен белог лука,

- кашика бадема,

- лимун,

- 1/2 кашичице кумина,

-  1 дл маслиновог уља

Припрема:

1. Патлиџане преполовити, пермазати маслиновим уљем, па пећи на 200 степени док не омекшају.

2. Кад су печени, ољуштити их.

3. Ољуштити потом и парадајз и бели лук, а бадеме мало пропржити у тигању.

4. Све састојке за намаз самлети.

5. Пробати да ли је доброг укуса и ако нешто недостаје - соли или бибера, лимуновог сока и слично - додати по укусу.

6. Послужити на јако препеченом тосту или хлебу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести