Рецепт дана: Пица с пршутом и шампињонима

Пица је једно од најомиљенијих јела и то не само у Италији, већ у читавом свету. А једна од бољих страна овог јела и то што у пракси нема тачног рецепта за његову припрему, па свако може дс га гарнира и дотерује по свом укусу.
pica
Фото: pixabay.com

Састојци (за 2 особе):

Тесто:

- 200 г брашна,

- 1.5 дцл воде,

- 15 г свежег квасца,

- пола кашичице соли,

- 2 супене кашике маслиновог уља

Сос:

- 1 1/2 супена кашика концентрата парадајза,

- 1,5 дцл благог кечапа,

- пуна кашичица соли,

- пуна кашичица чилија у праху,

- 2 супене кашике топле воде

Фил:

- две мање шаке оригана,

- 100 г танко сеченог полутврдог сира,

- 100 г танко насецкане шунке,

- 150 г сецканих шампињона из теглице,

- 100 г танко насечене пршуте,

- 2, 3 мини парадајза,

- 150 г моцареле,

- по жељи зелене или црне маслине

Припрема:

Тесто:  У пола деци топле воде растопити квасац. Кад се отопи, додати га у посуду с брашном, затим посолити, па сипати уље и преосталих  деци воде. Потом замесити тесто.

Сос: У чинијицу ставите једну и по супену кашику концентрата парадајза и 1.5 дцл благог кечапа. Добро измешати и разбити евентуалне грудвице.

Затим додати со и чили у праху, па све опет добро промешати да се фино прожме.

На крају додати воду и још једном узмешати како би се добио фин и гладак сос.

Фил: Сир и шунку насећи на танке дугуљасте резанце, па их помешати у једној посуди.

По жељи се може ставити неколико мини парадајза, исечених на пола, који се затим у другој посуди помешају с насецканим шампињонима. Танко насечен пршут је довољно руком исцепкати на дугуљасте тракице.

Припрема пице: Тесто разваљати и пребацити у добро науљен плех у којем ће се пећи, па је још добро и одозго науљити.

Намазати затим сосос, преко ппосути мању шаку оригана, затим побацати мешавину сира и шунке, а затим и мешавину паоарадајза и шампињона. На све то нацепкати моцарелу, посути још једну мању шаку оригана по свему, па око моцареле побацате пршут. По жељи ставити и коју маслину преко свега.

Пећи 20 минута у претходно добро загрејаној рерни на 200 степени.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести