Хари и Меган се не враћају у краљевску породицу

ЛОНДОН: Британски принц Хари и његова супруга Меган саопштили су краљици Елизабети Другој да се неће вратити у краљевску породицу као "активни чланови", саопштила је данас Бакингемска палата.
hari i megan, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein, file)

Активни чланови краљевске породице су они који добијају новчану надокнаду када представљају породицу, за разлику од оних који се не сматрају довољно важним да би били за то плаћени.

Хари и Меган, који су у недељу најавили да чекају друго дете, шокирали су прошле године краљевску породицу када су саопштили да ће престати да обављају своје краљевске дужности, подсећа Ројтерс.

"Жалимо због одлуке војводе и војвоткиње, они ће остати вољени чланови породице", наведено је тада у саопштењу Бакингемске палате уз објашњење да ће њихови почасни војни чинови и почасна покровитељства бити враћени краљици.

Портпарол принчевског пара рекао је да они остају посвећени служби.

"Као што се могло видети током прошле године, војвода и војвоткиња од Сасекса остају посвећени дужности и служби Великој Британији и понудили су наставак подршке организацијама које су представљали без обзира на краљевски статус", рекао је портпарол.

Пре неколико дана у емисији Опре Винфри објављено је да ће Хари и Меган 7. марта "прекинути тишину" о свом одласку из Бакингемске палате.

 

 

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести