КО ЈЕ ЗАПРАВО МИСТЕР БИН – Дете с поремећајем у говору које је израсло у глумчину

Славни глумац Роуан Аткинсон можда је најбољи доказ да се тешки тренуци у детињству могу превазићи и постати само прича које се с мало горчине сећамо кад одрастемо и постанемо успешни.
1
Фото: Youtube Printscreen

Рођен је у породици која је припадала средњој класи, а као дете је много патио због проблема с муцањем. У школи су га задиркивали и малтретирали због његовог необичног изгледа. Говорили су му да личи на ванземаљца. Сматрали су га чудаком због чега је постао веома стидљив, повучен и није имао много пријатеља. Ово је својевремено за Гардијан потврдио чак и бивши британски премијер Тони Блер који је ишао у исту школу.

Иако се веома предано посветио науци, један од његових наставника својевремено је изјавио да “у њему није видео ништа посебно”. Нико није очекивао да од њега постане велики научник. Али, када је примљен на Универзитет Оксфорд, свима је показао да греше. Ипак, врло брзо се заљубио у глуму која му је била недостижна због проблема с говором. Наставио је са студијама и стекао мастер диплому из електротехнике. Тек онда је одлучио да прати свој сан и постане глумац, Међутим, наилазио је само на одбијање. Једно за другим.

Осећао се поражено. Али није престао да верује у себе. Био је заљубљен у комедију и волео је да засмејава људе. Почео је предано да ради на својим, оригиналним комичним скечевима и убрзо схватио да муцање нестаје сваки пут кад се уживи у карактер. Још током студија почео је да пише приче о чудном, надреалном лику који нам је данас свима познатог као – Мистер Бин.

Иако је и у другим улогама имао успеха, Мистер Бин је тај који је Аткинсона учинио мегапопуларним широм света. Упркос свим препрекама и тешкоћама с којима се суочавао кроз одрастање, али и касније, како због свог муцања тако и због изгледа, доказао је да и без лепог лица, атлетске грађе и савршеног говора – можете постати један од највољенијих глумаца на свету.

Прича о Роуану Аткинсону, ака Мистер Бину, учи нас да је за успех у животу најважнија страст, предан рад, посвећеност и неодустајање.

Нико се не рађа савршен, а деца и људи могу постићи невероватне ствари чак и ако имају слабе стране, чак и ако наилазе на препреку за препреком, на једна затворена врата за другим.

Прочитајте ову причу својој деци и реците им да их на путу ка остварењу снова сигурно чекају падови. Али да је Роуан прави пример тога да се баш све може превазићи уз много воље и рада.

Зелена учионица

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести