Забрана краљице: Хари и Меган без краљевског бренда

ЛОНДОН: Војвода и војвоткиња од Сасекса, Хари и Меган, мораће да се одрекну и "краљевског бренда" након што су одлучили да се повуку са двора и финансијски се осамостале, пише "Дејли мејл".
hari i megan, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein, file)

После дуготрајних и сложених разговора, верује се да су се британска краљица и истакнути званичници усагласили да "више није одрживо" да пар користи придев "краљевски у свом брендирању", наводи лист.

Хари и Меган су, како се напомиње, потрошили десетине хиљада фунти на нови сајт "Сасекс ројал" да би употпунили свој изузетно популарну Инстаграм страницу.

Намеравају и да региструју "Сасекс ројал" као заштитни знак у различите сврхе и активности, укључујући одевне предмете, честитке, књиге и материјал за наставу.

Предузели су и кораке са циљем оснивања нове хуманитарне организације "Сасекс ројал - Фондација војводе и војвоткиње од Сасекса", а "Дејли мејл" наводи да је сада јасно да ће морати да га преименују.

Ову одлуку су Хари и Меган наводно прихватили, у складу са својим новим пословима, да неће моћи да користе краљевске титуле као што су се надали.

Овакав развој догађаја представља велики ударац за Харија и Меган који сада морају све да пререгиструју, почевши од сајта до хуманитарне организације, оцењује британски лист.

Принц Хари је прошлог месеца, у првом обраћању након што је Бакингемска палата објавила да ће се он и његова супруга Меган одрећи титула и неће представљати краљицу као чланови краљевске породице, рекао да ту одлуку нису олако донели и да су о томе месецима разговарали.

"Надали смо се да ћемо после ове одлуке моћи да наставимо да служимо краљици и заједници и да ћу обављати своје војничке дужности, али све то без коришћења финансијских средстава", рекао је тада Хари додавши да то, нажалост, није било могуће.

Принц Хари и његова супруга Меган Маркл објавили су почетком јануара да одступају са позиција које уживају чланови краљевске породице, што је краљица Елизабета II прихватила.

Они више неће моћи да користе титулу "краљевско височанство", а изгубили су и право на кориштење јавних средстава која су трошена за краљевске дужности тако да ће војвода и војвоткиња од Сасекса вратити пореским обвезницима 2,4 милиона фунти утрошених за обнову њиховог дома.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести