АСТРО-ПРОГНОЗА Незапамћене временске непогоде у 2018.

Пред крај сваке године постоји нада да ће наредна бити боља и донети срећније околности.
horoskop
Фото: pixabay.com

Тајну нам откривају наши реномирани астролози Зоран Делибос, Нена Радашин и Ивана Марковић који најављују велике промене у светској политици, незапамћене временске непогоде, слабљење биткоина, али и процват пољопривреде и села.

 

Незапамћене временске непогоде

Наступајућа 2018. ће бити година политичких превирања и климатске кризе коју ће проузроковати незапамћене временске непогоде. Током 2018. ћемо доживети велике сеизмичке промене на целој планети и као последица тога догодиће се земљотреси на подручјима где су тектонске плоче мирне већ хиљадама година. Ерупција Везува и евакуација Напуља. Такође озбиљни земљотреси на Новом Зеланду.

Биће још великих пожара у Аустралији али и у Калифорнији, као и досад невиђених поплава у Индији и Кини. Жестоки урагани ће беснети Карибима и однети још пуно људских жртава.

Фото: Dnevnik.rs

На светској политичкој сцени је могућ почетак биолошког рата који ће започети Северна Кореја, у сарадњи са терористичким групама. Америка ће се заузети за Јапан, који ће унајмити америчке пројектиле као средство заштите у случају рата са Северном Корејом. За Ким Џонг Уна 2018. година доноси пад. Наиме, њега ће предати његови људи. Могућ је пребег у Кину, која ће му дати политички азил. У Русији је Путин и даље јак и разоткрива светској јавности чиме то Украјина тргује: наиме, она ће бити оптужена за илегалну трговину пројектилима и нуклеарном технологијом.

Биће откривена масовна превара са биткоином (виртуелном валутом) иза чега стоји финансирање тероризма и рата. Чувена америчка фирма ће бити увучена у скандал. Велика финансијска банкарска криза биће у Италији током које ће многи изгубити своје станове. Евро ће падати током године и крајем 2018. и током 2019. године доћи ће до нереда, јер се економска криза продубљује.

Терористи почињу нападе на европске градове као Лондон и Берлин (или оба) са дроновима који испуштају отровни гас на становнике. Велика Британија и САД биће погођене слабим евром, али њихове економске структуре се брзо опорављају, а фунта и долар ће се сматрати као сигурна уточишта за међународни новац и инвестиције.

Свеукупно 2018. биће лоша година за светску економију. Видећемо неке велике брендове у невољи.

У Србији и на Балкану уопште, поново ће бити покушаја откопавања ратних секира, али ће се ситуација ипак смирити и ставити под контролу. Све док и даље тражимо хероје, све док мислимо да смо бољи од „њих“, до тада мира неће бити. Тек када се окупимо да заједно жалимо и оплакујемо све жртве, тада ће истински мир наступити. Сва друга предвиђања на непридвидљивом Балкану су ризична.

Ивана Марковић

Промена система вредности

Нова 2018. година доноси нам другачију енергију у односу на годину која је за нама. Јупитер ће до пред крај 2018. године боравити у Шкорпији, Сатурн је ушао у своје седиште- у знак Јарца. Уран који је од 2011. године боравио у Овну, 15. маја ће прећи у Бика. Дакле, спорије планете мењају своје позиције што указује на промене на глобалном плану, али и у нашој земљи и региону, ради се о суштинској промени система вредности на свим нивоима.

Фото: Dnevnik.rs

У оквиру светске политике повремене тензије ће бити актуелне између Америке, Русије и Кине. Наоружање ће бити честа тема преговора међу нуклеарним силама, али и неке нове санкције и ограничења. Биткоин као виртуелна светска валута ће бити у центру пажње, али ће његова вредност имати честе осцилације, посебно у другој половини године. Од 15. маја сепарационистички покрети ће јачати, посебно у Шпанији и Јужној Америци. Последице временских непогода највише ће осетити житељи Северне Америке, Холандије, Индије и поједине земље на северу Африке.

У нашем региону биће пуно узаврелих страсти и афера. Хрватска ће бити оптерећена економском нестабилношћу, политичким аферама, пожарима, али и уздрмавањем тла. У Босни и Херцеговини ће доћи до смене на политичкој сцени и социјалних немира. У Црној Гори до откривања строго чуваних „тајни“ и завера међу моћним и утицајним политичарима. Ипак, највећа искушења и тешкоће могу очекивати наши јужни суседи. У Македонији ће расти нетрпељивости и тензије међу политичким партијама, али и између Македонаца и Албанаца. Резултат, на жалост, опште незадовољство, економска нестабилност, сепарационе тежње.

Прилике у нашој земљи у односу на регион ће бити најстабилније. Економија и привреда ће јачати. Народ ће осетити финансијско побољшање. Инвестиције ће бити увећане, посебно арапским капиталом. Тржиште некретнина ће „оживети“, а повољније и једноставније ће се долазити до кредита. Јупитер у Шкорпији ће убрзати реституцију, али и донети ригорозније законе у извршним поступцима,неке нове пореске обавезе и  обавезна осигурања. Пут ка Европској унији ће бити примарни циљ. Отвориће се нова поглавља у економији, правосуђу, образовању. Ипак, током пролећа могући су и извесни притисци и нови захтеви светских сила у преговорима са Косовом. Такође, с пролећа су могуће временске неприлике и поплаве мањих размера. Друга половина године довешће до персоналних промена у Влади.

Улазак Урана у Бика највише ће осетити житељи Војводине. До 2025. године Војводина ће проћи озбиљне трансформације и промене. Економски успон ће бити очигледан, као и инвестиције и улагање у пољопривреду. Вредност кућа и земље ће бити знатно увећани. Сеоске средине ће „оживети“ и постати нови „тренд“ те ће бити све више насељене.

Зоран Делибос

Шанса у пољопривреди

Година 2018. ће бити наставак тока догађања из претходних периода, и то до 9. новембра, када ће почети да се назире Сунце и Правда, Пут и Решења, која нас чекају тек у 2019. години. Наиме, улазак планете Сатурна у земљани знак Јарца, којим он сам влада, где је он снажан, свој на своме, што у преводу значи да има апсолутну моћ и ауторитет, поставља ограничења, границе, мере, доноси заслужену карму, како појединцима, тако и колективу, друштву у целини.

На  светском нивоу, у међународним односима можемо очекивати јачање структуре појединих унија, посебно Европске уније и не баш брз и усаглашен савез са Великом Британијом, упркос оптимизму енглеских економиста. Кина иде својим путем раста, већ по инерцији. Америка ће имати унутрашње проблеме који ће је на неки начин одвајати од планова светског напретка. Русија ће показати своје право лице и утицај тек у 2020. и 2021, када ће доћи до неочекиваних обрта и савеза.

Фото: Dnevnik.rs

Србија је мала земља великих и поносних ратника, дуге традиције, а у знаку Јарца, па ће Сатурн донети додатни терет, сиромаштво, болести, одговорност и ограничења, границе. Али и амбиције, структуру, хијерајхију, можда и више одговорности, реалности. Косовско питање ће се решавати до новембра, и у том периоду Албанци и албански лоби ће имати неки вид невидљиве предности и поршке. Од новембра ће све бити јасније и решиво, јер ће постојати  шири интерес и утицај да се донесу коначна решења. Исто тако, све црне хронике из прошлости и ратова, ће бити актуелне још ове године. Мигранти ће нам долазити и остајати, због чврстих граница на које ће наилазити. Не би било добро да Србија постане азил за њих, што је врло могуће.

Питање вакцинације ће и даље бити актуелно. Тренд теорије завере који реално постоји међу грађанима ће трајати и током ове 2018. године. Држава ће контролисати обавезно и временски одређено вакцинисање. Сатурн у знаку Јарца, који је врх и власт, је у опозицији са знаком Рака, који представља народ. Народу ће бити постављене границе, дисциплина, рокови, одговорност, казне, ограничења. Судство још увек неће бити сасвим слободно. Тек у следећој години, у 2019, судство ће имати могућности да ради самостално, по закону. Штампа и медији неће мењати свој садржај и медија план. Друштво ће полако али сигурно почети више да цени образовање и амбиције. Здравство ће бити у  истим, већ постојећим тешкоћама и проблемима, недостатак новца и опреме, одлив здравствених радника. Пољопривреда има највише шанси да у 2018. паметно и плански постави дугорочне темеље за свој развој, направи добра и квалитетна решења, за будућност. Могли би се угледати на суседну Мађарску и повезати се са њима, бар овде у Војводини. Централна и јужна Србија такође има своје адуте у пољопривреди. Грађевинарство ће се добро развијати, зграде ће се градити. И рударство такође има шансе за развој. Бор, Колубара и други би требало да прораде и успешно раде током 2018. И даље ће постојати тенденција да се Србија наоружава, што од Русије, што од Америке, што од неких трећих могућности. Фабрике и производња неће имати задовољавајући ефекат на запослене.


Добри и лоши дани

Кризни дани у 2018. години ће бити: 31. јануар, 15. фебруар, 13. јули, 27. јули, 11. август, а посебно период од 12. до 17. маја. Успешни периоди пуни активности ће бити: од 01. јануара за знак и подзнак Јарца и земљане знаке, од 26. јануара за Стрелчеве у знаку или подзнаку и ватрене знаке, од 18. марта до 17. маја и поново од 14. августа до 12. септембра за знак или подзнак Јарца и земљане знаке, затим од 17. маја до 14. августа и поново од 12. септембра за оне који су у знаку или подзнаку Водолије и остале ваздушне знаке, те од 16. новембра за оне који су у знаку или подзнаку Рибе и водене знаке. Децембар 2018. ће бити неочекивано леп и пун задовољства и уживања.


Поводом поплава и снегова које увек дочекамо неспремни и изненађени, а мај и новембар, децембар месец ће указати на то, време је да у 2018. схватимо и систематски, плански градимо канале, бране и корита, водотокове за наводњавање њива, путеве и тунеле. Ово је година која нас учи да будемо реални и рационални, штедљиви, да разликујемо битно од небитног, важно од површног, вредног и лепог од ружног кича, заслуженог од незаслуженог. Време је да напишемо своју историју, уместо да је преписујемо од странаца.

На личном нивоу појединца, Сатурн као носилац карме, деловаће снажније него претходних година, и то посебно на оне особе који су у знаку или подзнаку Јарац, Рак, Ован и Вага, или који имају Сатурна у тим знацима у својим наталним картама. То се не односи само на лошу и тешку карму већ и на лепу и добру карму, коју стварамо својим зрелим и неустрашивим деловањем, високим амбицијама, преузимањем одговорности за себе и свој живот, озбиљним пословним пројектима и залагањем, издржљивошћу, можда браком, везом, заслуженим дететом које долази са кармичког пута. Могућности за експанзијом, развојем и радовањем, едукацијом, путовањима, новим везама и подухватима, имају сви они који су у знаку или подзнаку Шкорпија, Бик, Водолија и Лав, и који имају Јупитера у тим знацима у својој наталној карти. Планета Велике среће понекад може донети и раскид, развод, али слободу за нове и квалитетније везе. Понекад доноси смрт као олакшање, званичне папире и судске одлуке, све оно заслужено на бази искрености, поштења и правде. Средином новембра Јупитер прелази у знак Стрелца, свој знак којим влада, сија најјачим сјајем и доноси срећу и нове могућности оним особама које су у знаку или подзнаку Стрелчеви, Близанци, Девице и Рибе, или имају Јупитера у тим знацима.

Нена Радашин

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести