Бивши Мекдоналдс ресторани у Белорусији биће преименовани у Мек.би

МИНСК: Ресторани који су раније радили под брендом Мекдоналдс у Белорусији биће преименовани у Мек.би, саопштила је данас локална компанија.
e
Фото: Pixabay.com

Наводи се да та компанија задржава приступ рецептима, чиме се оградила од новог бренда у суседној Русији, пренео је Ројтерс.

Свих 25 Мекдоналдс ресторана у Белорусији, којима је управљао локални лиценцирани КСБ Виктори Ресторантс, требало је да буду преименовани у Вкусно & точка, наследника Мекдоналдс ресторана у Русији, али се чини да је тај договор пропао.

У новембру је Мекдоналдс саопштио да више није могуће да његов власник лиценце настави са радом у Белорусији, пре свега због великих проблема са снабдевањем.

"Као резултат тога, власник лиценце престаће да ради као Мекдоналдс и више неће носити име нашег бренда, нити ће служити наш мени", саопштено је тада из  Мекдоналдса.

Ланац хамбургера био је један од првих западних брендова који је потпуно напустио Русију, када је продат локалном власнику лиценце Александру Говору у мају прошле године.

Говоров Вкусно & точка прихватило је низ захтева, укључујући ограничења брендирања, шеме боја и употребе производа.

С друге стране, коришћењем имена Мек.би, белоруска компанија задржава извесну препознатљивост бренда, јер у Русији, новом ланцу није било дозвољено коришћење речи "Мек" у производима.

Мек.би је у саопштењу навео да ће сачувати "вољени укус свих наших јела", а речено је да је од купаца и особља примио преко 1.500 предлога за ново име.

Белоруски председник Александар Лукашенко се својим сугестијама у марту укључио у процес преименовања, иако је раније изразио презир према америчком бренду, наводи Ројтерс.

"Ми сами треба да радимо оно што је некада радио Мекдоналдс, чак и боље, јер ваљда имамо некога ко може да расече лепињу на два дела и угура парче меса, кромпир и салату?!", рекао је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести