Фестивал Укус Србије у Чикагу

ЧИКАГО: Фестивал српске културе, обичаја, хране и музике под називом “Укус Србије“ одржава се у суботу и недељу, 1. и 2. септембра 2018. године, поред српског храма Светог Василија Острошког у насељу Лејк Форест поред Чикага.
cikago
Фото: pixabay.com

Овај јубиларни 15. по реду фестивал угостиће српске фолклорне ансамбле, певачке групе и српске певаче и орксетре из Чикага. Биће одржана и изложбе старих заната.

Неће изостати ни српски гурмански специјалитети као што су јагњетина и прасетина са ражња, сарма, ћевапи и пљескавице али и печени или кувани кукуруз. У понуду ће бити српски колачи и други слаткиши. Све то моће се залити српским пићима - пивом, вином или ракијом који су за ову прилику увезени из Србије. 

Већ наредне суботе 8. септембра Фестивал се сели до старог храма Христовог Васкрсења у Чикагу у оквиру којег ће бити приређена изложба о Николи Тесли и Михаилу Пупину.

Фестивал “Укус Србије“ који организује храм Светог Василија Острошког је прилика да се америчка заједница упозна са традицоналним српским гостопримством и са српском културом, обичајима и традицијом. 

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести