Флорида: Партија покера заразила осморо, троје није преживело

МАЈАМИ: Група времешних америчких пријатеља пензионера, заљубљеника у покер, није се обазирала на корона вирус, али се њихова последња партија на Флориди завршила трагично, јер је од њих осморо заражених, троје умрло.
karte, freeimages
Фото: Freeimages

У року од неколико недеља, свих осморо се разболело, троје је подлегло инфекцији, а син једне од жртава корона вурса каже да је мајку стално упозоравао да води рачуна шта ради.

Та групу Њујорчана која се преселила на Флориду по одласку у пензију, чврсто је повезао покер, и бас та последња партија коју су одиграли у Авентури, месту 20 миља северно од Мајамија, коштала је животе Мерси Фридман (94) и брачни пар Беверли Глас (84) и Фред Сандс (86).

Како кажу преживели, један од учесника партије покера кашљао је током игре, преносе амерички медији.
То је трагедија, рекла је Хариет Молко, која је веровала да ће умрети током девет дана у болници.

Молко, чији је супруг Роналд такође био у болинци, каже да је све то ноћна мора коју жели да заборави, јер су сви били више од пријатеља, били су као породица, путовали су заједно и обилазили казина по Флориди.

Ендрју Фридман, који живи у Бруклину, одакле му је била и сада покојна мајка, истиче да ју је упозоравао да мора да води рачуна о социјалној дистанци, да прекине са партијама покера док све не прође, али га није послушала.

Брачни пар Глас и Сандс су прво били у одвојенм собама, али су их касније ставили у заједничку и, како сестре кажу, све време су се до смрти држали за руке.

Живели су заједно 20 година у Холивуду, поред Авентуре, једноставно нису били пар који седи код куће, рекла је ћерка једног од њих.

Данас на Флориди има 22.000 заражених и 590 мртвих.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести