Јована Јоксимовић и Срђан Предојевић: Полетели смо на моралном курсу!

Водитељи  јутарњег програма на Првој телевизији Јована Јоксимовић и Срђан Предојевић враћатили су се на мале екране почетком недеље, одморни, освежени и орни за „Јутро“ на Првој.
Srđan Predojević i Jovana Joksimović  foto: Aleksandar Krstović
Фото: Срђан Предојевић и Јована Јоксимовић  фото: Александар Крстовић  

Након што су медији пренели информацију да постоји могућност да Јована Јоксимовић напусти Прву ТВ и пређе на неку од телевизија свог супруга Жељка Јоксимовића, испоставило се да су гласине биле неутемељене. Наиме, Јована није ни размишљала о преласку, али нагађа се да ће свакако својим саветима помоћи супругу при покретању и вођењу телевизијских канала јер има довољно искуства и као водитељ и као уредник програма.

У међувремену Јована и Срђан, не крију задовољство због повратка у добро познати студио Прве из којег нас сваког радног дана од 6.55 часова информишу о свим најважнијим вестима уз најактуелније госте из света политике, спорта и музике.

- Ужелели смо се посла. Недавно смо разговарали и закључили да што више година имамо, то нам одмор све мање прија. Важно је да смо пуни елана и да је Србија преплављена догађајима који заслужују праву анализу. Све остало о нама публика већ зна јер смо јој се у потпуности показали током свих година заједничког рада - најављује Срђан Предојевић.

Судећи по коментарима на друптвеним мрежама, очигледно је да су се и гледаоци ужелели познатих водитеља који су изградили упечатљив стил вођења јутарњег програма због којег многим гостима није увек свеједно када седну у „врућу“ столицу и одговарају на директна питања Јоване и Срђана која су некад потпуно ван свих очекивања и могућих сценарија.

У новој сезони која је пред нама, Предојевић каже да је највећи изазов одржати квалитет програма који публика од јутарњег програма Прве очекује.

- Остаћемо доследни основним принципима новинарства: објективно, истинито, на основу чињеница уз слушање две стране сваког догађаја. То су постулати који нас увелико одвајају од осталих емисија и заслужено по поверењу и гледаности потврђују на првом месту у јутарњем термину. Програмске и визуелне измене за сада нису потребне у толикој мери јер је емисија још „млада”. Пилотским речником речено „полетели смо”, остаје само да будемо на правом професионалном и моралном курсу све до циља - каже Предојевић.

О новом појачању у тиму Јутра, колегиници Марији Савић Стаменић, која ће водити „Јутро” викендом од септембра, Срђан има само речи хвале.

- Марију познајем веома дуго, заједно смо радили и на ТВ Б92, па затим на РТС. Доказ колико поверења имам у њу је и тај што је Марија уређивала и водила Јутарњи дневник у 8 сати који сам имао част да први организујем, поставим, припремим и водим на Јавном сервису. То је радила на достојан, професионалан и начин како је та емисија и замишљена, па сам сигуран да ће, знајући њено искуство и способности, на најбољи могући начин допринети јачању нашег тима викендом. Јована и ја смо веома срећни јер ће наша „медијска радња” од септембра бити отворена и викендом са „продавцем информација” који спада у најспособније  у Србији - рекао је Срђан. Његове утиске дели и Марија Савић Стаменић која каже да се одлично уклопила у екипу Прве.

- Екипа јутарњег програма је сјајна и чини ми се да смо одмах пронашли заједнички језик, као да радимо заједно годинама. Наравно да је сваки почетак истовремено и изазов и да је потребно неко време да се уходате, посебно када улазите у други формат, па још у другом окружењу, све је ново и другачије, али у томе и јесте чар промене и новог искуства - рекла је Марија Савић Стаменић.

На питање да ли ћемо видети и неке специјалне госте Срђан Предојевић одговора: „Нама је сваки гост специјалан јер имамо „специјалан” приступ свакој теми. Ни овог пута гост неће изаћи из студија док не каже публици праву истину о теми због које и позван. Ако мислите да ли ће бити познатих и ексклузивних, одговор је „да” али то ћемо благовремено најавити гледаоцима”.

Р. Т. М.

 

 

 

Hope
25.08.2019 • 11:35
Baš dobro, ona Marija Stamenić bez harizme, kao učenica osmog osnovne koju su odredili da vodi šk. priredbu.
EUR/RSD 117.2728
Најновије вести