Марија Килибарда, водитељка: Доза оптимизма у „150 минута”

Водитељка Марија Килибарда прикључила се тиму емисије „150 минута“, кроз коју гледаоци на Првој телевизији из дана у дан сазнају актуелне вести из земље и света и имају прилику да чују и погледају животне приче, али и занимљивости из света познатих. Лепа црнокоса водитељка ће сваке суботе уживо од 13 до 15 часова доносити шарене теме с акцентом на позитивну енергију са жељом да у домове широм Србије унесе ведрину.
k
Фото: Aleksandar Krstović

Емисија, чија ће она бити домаћица, ће бити колажног типа, подељена на сегменте и посвећена разноврсним забавним темама, као и свакодневним темама, које ће дати идеје о томе шта гледаоци могу да раде током викенда, шта да кувају, како да уређују домове, али и дати савете о садњи цвећа и томе слично.

Уз препознатљив осмех и шарм Марија се на мале екране враћа самоуверено уз непосредност по којој је карактеристична. У госте ће у „150 минута” суботом доводити занимљиве саговорнике, који ће се наћи у различитим забавним искушењима и играма, у којима ће морати да се снађу и покажу и то по угледу на најпопуларније светске формате.

Како је рекла, емисију је замислила као забавну летњу причу у којој ће се окренути лепим и забавним темама које су нам свима неопходне након ванредног стања. Водитељка на почетку разговора за „Дневников” ТВ магазин признаје да нема трему због новог почетка, али се радује новом младом тиму и енергији.

Имамо нове колегинице у редакцији „150 минута”, које су изузетно вредне и радне, а позитивна и свежа енергија је увек добро дошла. Заправо, формирали смо праву малу женску редакцију за суботњих „150 минута” те у складу с тим нам је и емисија пуна оптимизма, сјајних, корисних савета и смеха, рекла је Марија Килибарда у разговору за наш лист.  

Улазите у добро припремљен терен и прикључујете се тиму емисије која је веома гледана. Ипак, припремили сте нешто другачији концепт за ваш термин. Којим ћете се све темама бавити сваке суботе у „150 минута“?

Имамо потпуно нове сегменте, путоваћемо кроз Србију, уз одличне тренере и нутиционисте пратићемо процес мршављена наших кандидата до жељене летње линије. Ту је и наш најмлађи и најслађи колега, репортер Лав који има само осам година и већ је у првој емисији освојио милионски аудиторијум. Лав је одушевио гледаоце својом непосредношћу, екстровертношћу и радозналошћу. Он нам представља сва питања и проблематику млађе генерације. На овај диван начин приближавамо се једни другима и неодољиво је гледати кад дете постави питање право из срца. Сваке суботе дарујемо наше гледаоце. Задамо један лаган задатак, а гледаоци нам одговарају путем поруке и сваке суботе имају прилику да освоје супер поклоне. Ту су и наши увек занимљиви гости, познате личности, доста добре музике и забавне игре. Заиста много разлога да проведете квалитетно време уз наш програм.

Колико су вам различити телевизијски формати, које сте годинама радили, помогли да се професионално унапредите и одредите за будућност?

Много, много! Та чаролија и напредовање јесу управо у тој различитости. И захвална сам својој матичној кући што ми даје шансу да се опробам у најразличитијим концептима.


Недостајала ми је слобода кретања

Шта вам је највише недостајало током кућне изолације и како сте се носили са целом ситуацијом?

Слобода кретања, међутим, требало је неко време да схватим услед чега смо се нашли и да признам да ми прија та врста мира.


Фото: Aleksandar Krstović

Има ли нешто што себи у јавним наступима на телевизији замерате?

Понекад јако тешко артиклушем емоције, обожавам спонтаност, али некад не могу да контролишем емоције. У неколико ситуација сам се заценила од смеха или расплакала. Можда то није било баш примерено, али свакако је било искрено.

Какве емисије, по вашем мишљењу, недостају на домаћим телевизијским каналима?

Путописне и културни водичи.

Представили сте недавно прву колекцију накита у оквиру бренда који сте покренули. Шта вам је била инспирација за дизајн и какав накит доносите на тржиште?

Волим да кажем да је прва колекција, која се зове „Лавиринт“, намењена нежним женама односно нежним борцима, женама које воле да буду оригиналне, да носе нешто уникатно и које воле да близу себе имају тај симбол који ће их подсетити да су на правом путу. Доминанта је црно-златна комбинација коју лично обожавам. Импонују ми реакције девојака које су понеле нешто из прве колекције бранда КИ.

Је л' било потребно храбрости да започнете нови бизнис и колико је уопште било тешко остварити се на том пољу?

Из ове тачке у којој сам сада, а то је сам почетак пласмана и промоције, још је рано да кажем да сам остварена. Ипак, веома сам поносна на свој тим и себе за ових неколико месеци уназад колико је требало да од једне моје идеје поставим бренд на ноге. Имамо целу изведену колекцију. Не знам да ли је то храброст, али код мене је ишло све спонтано и уткано је много љубави, нисам осећала неки страх само много ентузијазма и узбуђења.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести