Отворен конкурс за српског представника на "Евросонгу 2020"

БЕОГРАД: Радио-телевизија Србије потврдила је учешће на "Песми Евровизије" у Холандији 2020. године, и расписала јавни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем светском музичком такмичењу, саопштено је из РТС. 
evrosong1, fonet
Фото: FoNet

Конкурс је отворен до 15. новембра 2019. године. 

Како се наводи у саопштењу, у циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Радио-телевизија Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење "Песма Евровизије 2020", које ће бити одржано 12, 14. и 16. маја 2020. године у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ). 

Ротердам је у неизвесној трци са Мастрихтом изабран за домаћина 65. такмичења за најбољу песму Европе.

Селекциона комисија састављена од музичких уредника РТС-а, од укупног броја благовремено пристиглих пријава по расписаном конкурсу, изабраће композиције руководећи се искључиво уметничким квалитетом тих композиција. 

Избор композиције која ће представљати Србију и РТС на такмичењу за "Песму Евровизије 2020" обавиће стручни жири састављен од еминентних музичких и медијских стваралаца и публика на такмичењу - музичком фестивалу.

Ако од пристиглих радова ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију, додаје се у саопштењу РТС-а.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести