Париз: Обезбеђење музеја вратило са улаза жену због деколтеа (ФОТО)

ПАРИЗ: Обезбеђење музеја Орсеј у Паризу забранило је улаз једној Францускињи због дубоког деколтеа, све док га није покрила, преноси Локал Франс.
pariz
Фото: pixabay.com

У посту који је објавила на Твитеру, жена је написала је да је обезбеђење од ње захтевало да обуче јакну, упркос високим летњим температурама.
Она је написала да је две жене из обезбеђења, које су јој забраниле улаз, упитала зашто то што има дубоки деколте представља проблем, али наводи да није добила никакав одговор и да су оне инсистирале на томе да су таква правила.
Након што је пристала да обуче јакну, жени је омогућено да уђе у музеј.
Она тврди да је у музеју приметила да многе жене носе одећу која такође више открива, али да су "све биле мршаве, са веома малим грудима".
Музеј Орсеј је на твитеру објавио пост у којем се извинио овој жени и навео да покушава да ступи у контакт са њом.
Ово је последњи у низу инцидената у Француској који сугеришу да ова земља не успева да увек одбрани своју репутацију бастиона индивидуалних слобода, нарочито када је реч о женском телу.
Прошлог месеца, министар унутрашњих послова Француске прекорио је полицијаце у једном медитеранском граду, који су од групе жена које су сунчале у топлесу затражио да се покрију, након жалби једне породице.
Ланац супермаркета "Казино" је прошлог месеца упутио јавно извињење, након што су медији пренели да је обезбеђење забранило улаз једној жени због њеног топа, који је, према њиховим речима, откривао превише.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести