Упад у Област 51 – кад се шала претвори у бизарну збиљу...

ЛАС ВЕГАС: Нешто што је пре неколико месеци почело као шала америчког студента на Фејсбуку постало је хит тема светских медија, који се питају шта ће се данас догодити у Области 51 и да ли ће бити "упада" у ваздухопловну базу у Невади.
w
Фото: pixabay.com

Студент Мети Робертс је у јуну, наиме, покренуо Фејсбук групу "Упад у Област 51, не могу нас све зауставити" да би се провериле теорије завере да у тој области америчка војска држи ванземаљце и свемирске бродове.

"Састаћемо се у Области 51, туристичкој атракцији Центра ванземаљаца и координисаћемо наш улазак. Ако потрчимо ''Наруто'' стилом можемо се кретати брже од њихових метака. Идемо да видимо те ванземаљце", стајало је у "позиву".

Његова порука привукла је много пажње, па се за "упад", пријавило више од милион људи, док је још толико изразило интересовање.

Градови у Невади, у близини ваздухопловне базе, која се налази на око 180 километара од Лас Вегаса, били су изненађени позивима људи који су желели да резервишу ноћења.

Сада, када је тај дан дошао, мисија "Упада у Област 51" изгледа много другачије - онлајн шала изазвала је реакцију и америчке војске и Фејсбука, пише "Индепендент".

Убрзо, цела прича је добила озбиљан тон. По објави, интересовање за тај позив је постајало све веће, као и нервоза због помисли да би заиста неки људи могли да покушају да провале у базу која служи за тестирање летелица и обуку.

Тим поводом, између осталих, огласила се и портпаролка америчких ваздухопловних снага Лора Мекендрујз, која је упутила оштро упозорење свима који имају такве намере.

"Америчке ваздухопловне снаге су увек спремне да штите Америку и њену имовину", истакла је она.

Прошлог месеца овај "догађај" нестао је са Фејсбука, а "Индепендент" наводи да није тачно јасно зашто. У том тренутку, интересовање за "упад" у Област 51 изразило је више од два милиона људи.

АП пише да нико не зна шта ће се данас догодити и да људи пристижу у Неваду, тачније у мања места Рејчел и Хико.

Према наводима Ројтерса, у три сата после поноћи по локалном времену, за када је био планиран "упад", окупило се само неколико десетина људи.

Неки од њих су носили костиме, маске ванземаљаца и натписе "Ослободите Е.Т. ванземаљца".

Област 51 већ дуже време је под велом мистерије, уз теорије завере да се ту налазе остаци тела ванземаљаца и њиховог неидентификованог летећег објекта који се наводно срушио у Розвелу, у Новом Мексику, 1947. године.

Америчка влада није потврдила постојање базе све до 2013. године, када је Централна обавештајна агенција (ЦИА) објавила архиве у којима се наводи да је то место коришћено за тестирање шпијунских авиона.

Та документа, међутим, нису ставила тачку на спекулације о ванземаљцима у бази.

Рејчел у Невади се налази на само 19 километара од Области 51, северно од Лас Вегаса и у том месту је организован музички фестивал за све "гониче НЛО", додаје Ројтерс.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести