Војвоткиња Камила: Нисам ни питала која је вакцина

ЛОНДОН: Војвоткиња од Корнвола Камила (73), супруга британског престолонаследника принца Чарлса, изјавила је данас да је примила прву дозу вакцине компаније АстраЗенека, али каже да није забринута што то није била нека друга вакцина, попут Фајзер Бионтекове.
e
Фото: Youtube Printscreen

"Нисам ништа ни питала јер не подносим инекције. Само сам затворила очи и пустила да ме вакцинишу", рекла је британска војвоткиња.

Имунизацију вакцином АстраЗенеке у међувремену је суспендовало 13 држава ЕУ због извештаја о појави крвних угрушака код 30-ак људи од укупно 5 милиона вакцинисаних, а Европска агенција за лекове започела је истрагу, али и поручила да не види разлог за повлачење претходне процене да је та вакцина безбедна, преноси Ројтерс.

Од укупно 24 милиона вакцинисаних у Великој Британији 11 милиона је примило вакцину АстраЗенеке, а представник премијера Бориса Джонсона изјавио је данас да је британско регулаторно тело потврдило да не постоје докази да је стварање крвног угрушка извесније код особа које су примиле АстраЗенекину вакцину.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести