ПРИРОДНУ ВИЈАГРУ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ НА ОВОМ ГРЧКОМ ОСТРВУ Овде ћете наћи и предивне пешчане плаже и кристално чисто море (ВИДЕО)

Грчко оствро Сирос припада групи острва Киклада а његов аутентичан стил у комбинацији са мирном атмосфером чине га идеалним местом за туристе.
1
Фото: Youtube Printscreen

Острво има свој аеродром на који углавном слећу авиони из домаћег авио-саобраћаја, а сигурно најпопуларнији начин да се дође на острво је трајект из Атине, и њега углавном сви преферирају.

Сирос је такође повезан трајектом са осталим острвима, Аморгосом, Патмосом, Наксосом, Тиносом, Самосом и Критом, па је могуће доћи до њега из различитих праваца.

Сирос је врло популарано острво међу породицама и паровима, а архитектура градова је један од његових главних адута. Ово острво има најрепрезентативнију кикландску архитектуру, уједно и најлепшу, јер комбинује кикладску и венецијанску културу и традицију. Шарене палате, неокласичне зграде, импозантне цркве и мали тргови стварају крајолик оне праве Грчке коју налазимо само на разгледницама.

Највећи град је Ано Сирос, типичан и бајковит као и сви кикландски градићи. Створен је за шетње, а његове беле куће и уске уличице само појачавају романтични утисак. Овде је све у складу, дивно осунчано медитеранским сунцем које је благонаклоно према свему, због чега су мештани кротки и љубазни.

Обала острва је оивичена предивним пешчаним плажама са кристално чистим морем, од којих се најпопуларније налазе на јужној страни. Најбоље обале су Кини, Галиса, Делфини и Делагратсиа, и на њима има садржаја за све узрасте.

Посебно треба издвојити једну занимљивост, осим богате историје, најинтересантнија ствар на острву је ратлук, кога овде има на сваком кораку. Зашто се на сваком ћошку Сироса продаје ратлук?

Ратлук се прави управо ту, на Сиросу, можда и најбољи и најпознатији у том делу Европе. Баш ту је и настала легенда о чувеној грчкој природној вијагри, односно специфичном и јако укусном ратлуку од меда и ораха…

Дневник/Б92

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести