Од 20 до 60 евра за ноћ по особи - свако се пружи колико је дугачак: Ово су цене смештаја за предстојећи Сабор трубача у Гучи, скоро сви капацитети већ су попуњени и тражи се кревет више (ФОТО)

ЛУЧАНИ: Ситно се одбројава до највеће трубачке смотре на Балкану. Сабор трубача у Гучи почиње у петак, а да овој манифетацији године не могу апсолутно ништа најбоље показује и велика заинтересованост посетилаца да током трајања Сабора нађу смештај у овој драгачевској варошици. Цене варирају, од папрених до оних приступачнијих.
г
Фото: РИНА

- Цене у хотелском смештају за дане сабора крећу се око 4800 динара са доручком док је закуп читавог апартама у току трајања манифестације око 800 евра али у ком може преспавати неколико одраслих особа, док се цене у приватном смештају крећу од око 3000 динара за једну ноћ по особи, каже за РИНУ један од мештана који своју кућу издаје током трајања Сабора.

Фото: РИНА

Осим што су унпаред попуњени скоро сви смештајни капацитети у центру варошице, велика потражња влада и за преноћиштем у околини Гуче. Мештани драгачевских села спремни су да дочекају госте из свих делова света.

- Домаћинства у околини су увелико попуњена и тражи се кревет више. Ми располажемо са око 1,500 лежајева који се у току саборских дана могу наћи у Гучи. Такође, и у Гучи имамо два хотела, то су хотел Нордик и Златибор чији су сви смештајни капацитети распродати почетком године, рекла је Александра Миторвиц директорка ТО Драгачево.

Фото: РИНА

Она додаје да су сви у Гучи већ спремни за овогодишњи Сабор трубача у Гучи, који са собом носи и одређене новине.

- У предсаборским данима имамо два концерта Аца Пејовића и Александре Пријовић који ће најавити сам сабор који траје од петка до недеље. Ове године, за највећу трубачку фешту влада рекордна заитересованост да ми једноставно и не можемо да одговоримо на све захтеве посетилаца, додаје Митровићева.

Фото: РИНА

Домаћин овогодишњег Сабора трубача у Гучи је прсослављени одбојкаш и репрезентативац пореклом из Драгачева, Жељко Танасковић. Програм је као и сваке године богат, испред Културног центра под називом "Народна традиција", а након тога наставља се на главној позорници, на стадиону где ће наступити највеће звезде овог инструмента.

- Оно што ми очекујемо од овогодишњег сабора, свакако је да оборимо рекорд по броју посета у односу на прошлогодишњи сабор. Очекујемо у нашу варошицу стигне преко 100.000 сабораша како из свих крајева Србије тако са читавог Балкана и држава Европе, истиче Милија Миленковић исрпед Саборског одбора.

РИНА

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести