Сарајево - новогодишњи центар региона

САРАЈЕВО: Град Сарајево ће и ове године својим суграђанима, гостима и туристима понудити новогодишњу ноћ за памћење наступом једне од највећих звезда региона Жељка Јоксимовића, речено је данас на конференцији за новинаре у сарајевској Вијећници.
sarajevo, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Грађани, гости и туристи ће имати прилику да Нову 2020. годину дочекају на Тргу Босне и Херцеговине у самом центру Сарајева.

Ноћ уочи дочека Нове године, 30. децембра, професор Огњен Бомоштар ће испред Вечне ватре извести најпознатије класичне композиције и евергреен песме.

Прве вечери Нове 2020. - 1. јануара, такође испред Вечне ватре, наступиће култни рок-банд, "Забрањено пушење".

Квалитетан врхунски музички и забавни новогодишњи схоњ уз наступ великих регионалних звезда, показаће да ће Сарајево током три дана и ноћи, од 30. децембра до 1. јануара, четврту годину заредом, уистину бити новогодишњи центар регије.

„Немам никакве сумње да ћемо имати спектакл на истом или вишем нивоу него протеклих година. До сада су ови концерти у Сарајеву окупљали више од 250.000 људи. Хиљаде туриста, наших гостију су дошли због тога у наш главни град. Од тога сви имају користи“, рекао је новинарима градоначелник Абдулах Скака.

Додао је да Град наставља лепу традицију сарајевске новогодишње чаролије.

„То је постао наш препознатљив бренд, неодвојиви део Сарајева. Грађани то од нас очекују, људи из регије планирају одморе у складу са тиме. Нећемо их разочарати!“, поручио је градоначелник.

Актуелна градска администрација на челу са градоначелником Скаком је успешном организацијом програма дочека најлуђе ноћи на отвореном претходне три године, пружила истински празнични угођај, и допринела укупном туристичком и економском расту Сарајева и БиХ.

„То су препознали бројни наши партнери и пријатељи“, рекао је Скака и захвалио на подршци Министарству туризма ФБиХ, Влади Кантона Сарајево, Туристичкој заједници КС и градским општинама и свим спонзорима.

Жељко Јоксимовић је рекао да се у Сарајеву осећа као код куће.

„Та љубав са овим градом траје годинама. То људи препознају и зато ми је привилегија да будем овде“, рекао је Јоксимовић новинарима.

Концерти ће бити одржан и на најбољим локацијама у самом центру града, уз добру организацију, гурманске специјалитете, врхунски смештај и прегршт других забавних садржаја, као што то Сарајево увек чини.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести