Златибор са скоро пола милиона ноћења најпосећенија планина

ЗЛАТИБОР: Златибор је у првих осам месеци ове године са више од 491.000 ноћења најпосећенија планина у Србији, подаци су Републичког завода за статистику који су објављени на сајту Туристичке организације Златибор.
zlatibor
Фото: Youtube Printscreen

Како је наведено, Златибор је и овог лета, упркос здравствено неповољној ситуацији у земљи и свету, забележио веома високу посећеност.

Рекордне посете остварене су на скоро свим локалитетима, а ове године велико интересовање владало је за видковце на Градини и Обадовом брду, који су изграђени претходиних година.

Из ТО Златибор подсећају да се ове године почело са великом реконструкцијом туристичког центра планине - радови на Краљевом тргу се приводе крају и Трг добија потпуно нови изглед.

Фото: Youtube Printscreen

Завршава се и уређење Трговачке улице у којој ће се сместити сви локали који су се раније налазили око језера, а улица која спаја Хотел "Олимп" и одмаралиште Дунав ће бити модерно шеталиште које ће бити погодно за породице са малом децом и бебама, као и за особе са инвалидитетом.

Након завршетка реконструкције Трга и пуштања у пробни рад Голд Гондоле, припрема се још једна велика инвестиција, наиме, на Рибничком језеру, на међустаници гондоле у најави је подизање туристичког комплекса Златног града на више од 200 хектара.

Фото: Youtube Printscreen
EUR/RSD 117.5757
Најновије вести