Епл направио бржи софтвер за ајфон, са више приватности

Еплова најновија верзија оперативног система Иос 13, представљена на годишњој конференцији девелопера у Сан Хосеу у Калифорнији, убрзаће телефоне, а апликације ће се отварати два пута брже, тврде у компанији а преноси РТС.
e
Фото: EPA-EFE/MONICA DAVEY

Ажурирање софтвера омогућава отварање апликација два пута брже, укључујући и пријаву са Епла да бисте заштитили личне податке.

Ажурирање апликација у Иосу 13 трајаће и до 50 одсто краће, а нови систем ће убрзати и друге задатке, као што је препознавање лица који откључава ајфон КСС, што ће се одвијати за трећину брже.

Међутим, чини се да је велико задовољство публике због представљања Епловог системског тамног режима, који претвара кориснички интерфејс из црног текста на белој позадини у бели текст на црној позадини.

Тамни режим смањује напрезање очију у условима слабог осветљења и штеди енергију на врхунским паметним телефонима јер црни пиксели на ОЛЕД екранима – као што су они на ајфону 10 и моделу „10С“ – не троше енергију.

Епл је такође представио нови Епл соушл систем за пријаву, који је упоређен са Гугловим и  „Фејсбуковим“ системом за пријаву на услуге трећих страна.

Повезати се на 'Еплове' сервисе сада пружа све погодности, док не дајте све своје податке. То је брз начин да се пријавите без потпуног праћења, провере аутентичности на уређају и пријавите се са новим налогом без одавања било каквих информација трећој страни, наглашавају из „Епла“.

Ако апликација жели приступ именима или адресама са електронске поште, може да затражи, а корисници имају избор да дају или не податке.

Ако одлучите да сакријете своју имејл адресу, направићемо јединствену насумичну адресу која ће прећи на вашу праву имејл адресу и јединствена је за апликацију тако да је можете опозвати у било ком тренутку, наводе у Еплу.

 Епл је најавио и нови сигурносни видео-систем, који може да учита видео са компатибилних кућних сигурносних камера на клауд рачуне путем ајпеда, Епл ТВ-а или Хоумпод звучника.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести