Фејсбук обрисао 350 пропагандних страница повезаних са Саудијском Арабијом

Из Фејсбука наводе како су открили да су људи повезани са саудијским властима користили њихову платформу за ширење пропаганде путем лажних рачуна, преноси Кликс.
fejsbuk
Фото: pixabay.com

Из ове компаније су саопштили да је операција углавном била усмерена на Блиски Исток и Северну Африку, а већи део садржаја је био на арапском језику.

Уклоњено је више од 350 профила и страница. Важно је истаћи и да је ретка ситуација да овај ИТ гигант своје активности повеже с одређеним светским владама. Саудијска Арабија засад није јавно коментарисала наводе Фејсбука.

Фејсбук је у саопштењу навео да је ове седмице предузео конкретне потезе како би се изборио с "координираним неаутентичним понашањем" на својој платформи и на Инстаграму, који је такође у власништву ове компаније.

Додали су и то да су странице били постављене тако да су се појединци могли представљати као становници других земаља или стварати странице за пласирање лажних вести.

Подсећамо да се Фацебоок у последње време суочава с растућим критикама због неуспеха у уклањању дезинформација на својим платформама.

 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести