Фејсбук тврди да је од 2016. уложио 13 милијарди долара у безбедност

ВАШИНГТОН: Компанија Фејсбук је данас саопштила да је од 2016. године уложила више од 13 милијарди долара у безбедност и безбедносне мере, реагујући на наводе Вол стрит џорнала да компанија није успела да поправи "штетне ефекте платформе" које су уочили аналитичари.
fejsbuk
Фото: pixabay.com

Гигант друштвених мрежа истиче да на безбедности данас ради 40.000 људи, док их је пре пет година било 10.000, преноси Ројтерс.

Вол стрит џорнал је прошле недеље позивајући се на стручну ревизију интерних докумената компаније, објавио да је Фејсбук умањио негативне ефекте своје апликације Инстаграма на младе кориснике и да је слабо реаговао на упозорења запослених због начина на који платформу у земљама у развоју користе трговци људима.

"У прошлости нисмо довољно рано почели да се бавимо безбедносним изазовима у процесу развоја производа, али смо из темеља променили тај приступ", каже се у саопштењу Фејсбука.

Компанија је додала да је њена технологија вештачке интелигенције помогла у блокирању три милијарде лажних рачуна у првој половини ове године, као и да је уклонила више од 20 милиона текстова с лажним садржајем о коронавирусу и вакцинама.

Фејсбук истиче да сада уклања 15 пута више садржаја који крше њене стандарде о говору мржње на Фејсбуку и Инстаграму него у тренутку када су то почели да објављују 2017. године.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести