Хаковани подаци 500 милиона корисника Линкдина, продају се

ЊУЈОРК: Пословна друштвена мрежа Линкдин, у власништву Мајкрософта, најновија је жртва масовног цурења података при чему су сајбер криминалци хаковали податаке са око 500 милиона корисничких профила, известио је портал cybernews.com.
r
Фото: Pixabay.com

Како преноси Бизнис инсајдер, Н.Н. лице је огласило онлајн продају два милиона података на једном хакерском форуму наводећи да су они прикупљени са 500 милиона профила на Линкдину.

Подаци који су процурили обухватају имејл адресе корисника, бројеве телефона, информације о радном месту, пуна имена и презимена, пол корисника, и слично.

Мајкрософтова душтвена мрежа је потврдила да су неки хакери на својим форумима заиста објавили продају података њених корисника. Хакери тврде да се ради о пола милијарде налога, али за сада нема званичне потврде да ли је та цифра тачна.

Портпарол Линкдина је изјавио да компанија још увек истражује овај проблем и да се чини да су са њихове платформе узети подаци који су свима видљиви, који су затим комбиновани са подацима покраденим са других веб сајтова и компанијских интернет страница и понуђени на продају на мрежи.

Линкдин има 740 милиона корисника, према подацима са веб сајта компаније, тако да би крађа података њених 500 милиона корисника значила да је угрожена приватност око две трећине базе корисника та платформе, додаје Бизнис инсајдер.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести