Маск: Људи ће продавати своје домове на Земљи и селити се на Марс

Оснивач и директор компаније Спејс Икс Илон Маск тврди да ће људи ускоро моћи да напусте Земљу започну живот на Марсу.
ilon mask yt
Фото: Ilon Mask, foto: Youtube Printscreen

Маск је са својим пратиоцима на Твитеру поделио занимљив став, преноси Клис.

"Верујем да ће селидба на Марс једног дана коштати мање од 500.000 долара, а можда и мање од 100.000 долара. Биће довољно приступачно да ће већина људи с бољом финансијском ситуацијом моћи продати своје домове на Земљи и преселити се на Марс уколико то буду желели", написао је Маск на Твитеру.

Додао је и да ће се они којима се не свиди живот на Марсу моћи вратити на Земљу потпуно бесплатно.

Ови коментари су уследили након што је Маск открио нове детаље о ракетном мотору своје нове ракете под називом Раптор те и летелици Старшип („Звездани брод“) која ће омогућити лет на Месец и Марс.

Маск је рекао да је Раптор упаљен неколико пута у постројењу компаније Спејс Икс у Мекгрегору у Тексасу, а објавио је и техничке податке прикупљене током тестирања.

Раптор мотори су кључни за функционисање летелице Старшип која ће их највероватније имати шест. У међувремену, ракетни бустер назван Супер Хеви би могао користити чак 31 Раптор мотор.

Спејс Икс планира да тестира прототип с Раптор моторима у близини Браунсвила у Тексасу.

Масков коначни циљ је да људима омогући путовање и живот на Марсу. Своју визију открио је 2015. године те је казао да је потребно да човечанство има „план б“ уколико се нешто ужасно догоди на Земљи.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести