Маск паузира претплату за верификацију налога до 29. новембрa

ЊУЈОРК: Нови власник Твитера Илон Маск саопштио је да та друштвена мрежа паузира претплату за верификацију налога до 29. новембра.
e
Фото: Pixabay.com

„Поновно покретање верификације се одлаже док год се не постигне велика поузданост у погледу заустављања лажног представљања (на мрежи). Вероватно ће се користити различите провере за организације у односу на појединце“, написао је Маск у твиту, преноси Ројтерс.

Такозвана "плава квачица" (ознака штиклирања) раније је била резервисана за верификоване налоге политичара, познатих особа, новинара и других јавних личности.

Опција претплате на "плаву квачицу", која је отворена за свакога ко је спреман да плати, уведена је раније овог месеца како би Твитер повећао приходе јер се Маск бори да задржи оглашиваче.

Твитер је паузирао услугу претплате од 8,0 долара за верификацију налога пошто су се лажни налози размножили као печурке, поручивши да ће претплата бити поново покренута 29. новембра.

Маск је такође твитовао да је ова друштвена мрежа прошле недеље повећала број корисника за 1,6 милиона, што је "још један историјски рекорд".

Оглашивачи на Твитеру, укључујући велике компаније попут Џенерал Моторса, Монделез Интернешенела, Фолксвагена, обуставили су рекламирање на овој платформи због konttoverznih одлука новог шефа те друштвене мреже.

Процењује се да је више стотина запослених на Твитеру прошле недеље дало отказ, након што им је Маск поставио ултиматум да се до четврткја, 17. новрембра, пријаве за „дуге радне сате под високим интензитетом" - или да оду.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести