Приходи и раст броја корисника Твитера надмашили очекивања

САН ФРАНЦИСКО: Америчка друштвена мрежа Твитер је у другом кварталу остварила боље приходе од очекиваних и забележила раст броја корисника на дневном нивоу.
tviter
Фото: pixabay.com

Профит компаније је у другом тромесечју износио 1,1 милијарди долара или 1,43 долара по акцији, у поређењу са 100 милиона долара или 13 центи по акцији у истом периоду прошле године, преноси агенција Ројтерс.Фајненшел тајмс прецизира да се оволики скок добити пре свега дугује једнократним пореским олакшицама у износу од милијарду долара.

Приходи Твитера увећали су се за 18 одсто у односу на претходну годину на 841 милион долара, чиме су надмашена очекивања Волстрита од 829 милиона долара.Укупни приходи од оглашавања порасли су на 727 милиона долара, што је за 21 одсто више у односу на претходну годину, јер је компанија наставила да унапређује своју платформу за оглашавање и формате огласа.

Извештај о пословању је утицао на скок цене акције компаније за више од пет одсто уочи званичног отварања берзе.Твитерова база дневно активних корисника достигла је цифру од 139 милиона у односу на 134 милиона из првог квартала. Тиме су надмашене прогнозе аналитичара који су очекивали до 135 милиона корисника, према подацима ИБЕС-а које је доставио Рефинитив.

За трећи квартал, Твитер предвиђа да ће укупни приходи бити између 815 милиона и 875 милиона долара.Укупни оперативни трошкови компаније порасли су за 21 одсто на 766 милиона долара, делимично због планираног запошљавања нових радника.

EUR/RSD 117.5675
Најновије вести