Словенија зауставила увођење 5Г технологије

ЉУБЉАНА: Влада Словеније зауставила је увођење 5Г технологије, преносе медији у региону.
5G mreza
Фото: pixabay.com

Како наводе, влада је са дневног реда скинула стратегију регулаторне агенције АКОС о расподели фреквенцијског спектра за 5Г на предлог министра за управу Рудија Медведа.

Он је за словеначке медије изјавио како су "питања о штетности 5Г технологије легитимна".

Словенија је прва земља у свету која је Уставом заштитила воду као људско право и јавно добро и тиме осигурала да њени извори питке воде, као будући можда најважнији стратешки ресурс, остану национално добро.

Одлагањем расправе о одобрењу фреквенцијског спектра за 5Г док се не истраже ефекти те технологије на људе и околину, учињен је даљи корак у заштити здравља и очувања природе, преносе медији.

И Швајцарска је пре неколико дана такође одложила увођење 5Г након низа протеста прошле године.

Duric Dusan
05.03.2020 • 09:03
Svaka cast ! Tako bi trebalo da postupa svaka drzava a ne da robuju interesima i kapitalu
E
06.03.2020 • 06:30
Kao inzenjer koji je projektovao wi-fi mreze i pokusavao da ukaze da ni one nisu dobre, a nailazio samo na zid cutanja svojih menadzera, pa najzad I dao otkaz, kazem vam, NIKAKO, nikako, 5G !!! Secam se odgovora nekih svojih kolega na moju konstataciju da je wap mreza previse gusta, da to nema veze, ako klijent tako trazi, dobru pokrivenost, mi cemo to i da mu pruzimo. Ali to nije eticki! Nije eticki ne reci klijentu cemu ce biti izlozeni ljudi. I uvek se imao neki izgovor! Ako je u pitanju bila bolnica, govorili su mi da tu ljudi ionako borave samo nekoliko dana, i da ono sto imaju koristi prilikom lecenja prevazilazi negativno zracenje kojem su izlozeni... Pricam o obicnim mobilnim telefonima... Otkaz je bila pobeda savesti. Svaka cast Slovencima na njihovoj pobedi savesti !!!
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести