Tри милијарде лажних налога на Фејсбуку

САН ФРАНЦИСКО: Компанија Фејсбук саопштила је да је од октобра прошле до марта ове године идентификовала и уклонила више од три милијарде лажних налога, што је двоструко више него у претходних шест месеци.
facebook
Фото: Tanjug (AP Photo/Jenny Kane, File)

То показује са коликим изазовима се суочавају стручњаци Фејсбука да би препознали и угасили налоге које праве компјутери да би ширили спамове и лажне вести.

Упркос томе што у компанији стално усавршавају и развијају алате за препознавања лажних налога, то раде и они који их праве, па је очигледно реч о "мртвој трци".

У саопштењу Фејбука се наводи да је 99 одсто од три милијарде лажних налога било блокирано неколико минута након што су постављени, пре него што их је било ко видео и пријавио компанији.

Фејбук сваког месеца има око 2,4 милијарде активних корисника, а у компанији сматрају да је отприлике сваки двадесети активни корисник лажан.

У компанији више хиљада људи даноноћно прати постове, фотографије и клипове да би се спречило кршење закона, а за неке од тих послова користи се и вештачка интелигенција.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести