Индијац написао нову химну за људе који ће живети на Марсу

Бивши аналитичар за софтвер Оскар Кастелино из Индије, који је звезда у успону у свету опере, написао је нову "националну химну" за Марс.
mars, pixabay
Фото: pixabay.com

Како пише ББЦ, ову част дало му је удружење Марс из Велике Британије како би промовисао идеју да ће људима, уколико икада буду живели тамо, требати властити музички идентитет.

"Када је људи буду слушали и певали желим да сањају о будућности коју имамо. О нашој деци, њиховој деци која живе широм Сунчевог система и то је велики корак који наша генерација може направити и за који имамо могућност", рекао је Кастелино.

У видеу објашњава како је одрастао у планинама у близини Хималаја у Индији одакле су јасно могли видети звезде. То га је увек инспирисало.

"Увек сам се питао шта је горе у универзуму? Има ли других људи? Других цивилизација? Када дођемо на Марс биће то велико постигнуће. Очекујем да ће бити интергалактички перформанс где ће људи на Земљи и људи на Марсу певати Марсовску химну јер је то песма о врстама које праве велики корак напријед. Надам се да ће ова химна инспирисати људе да сањају, да гледају на Марс и даље", рекао је Кастелино.

(klix.ba)

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести