Кјара на обалу Шкотске избацила остатке мистериозног бића (Фото)

АБЕРДИН: На једној шкотској плажи у близини града Абердин олуја Кира избацила је остатке мистериозног створења.
r
Фото: pixabay.com

Они који су успели да скелет фотографишу, поделили су слике на друштвеним мрежама што је изазавало стотине коментара и нагађања о томе, која је животиња у питању.

У неком коментарима се нагађа да је реч о делфину или киту, мада има и оних који сматрају да су то заправо остаци морског пса. Скоро четвртина светских врста китова и делфина, иначе, или живи или пролази кроз воде крај западне обале Шкотске.

И морски биолози су збуњени. Професор Дејвид Лусо са Универзитета у Абердину рекао је да ће бити потребна анализа и још информација о пронађеном скелету како би се идентитет створења тачно утврдио.

"Нажалост, на основу ове фотографије не можемо рећи много више од тога да је можда у питању нека врста кита ", рекао је Лусо.

Конфузија око створења ипак не спречава људе да наставе са нагађањима, преноси РТС.

Неки сматрају да скелет указује на кита-убицу или делфина а никако на морског пса. Други су се нашалили да би то могло бити чудовиште из Лох Неса, сугеришући да је та звер могла да побегне из свог дома удаљеног око 150 километара.

Чудовиште из Лох Неса одавно је шкотска легенда, а сваке године десетине људи пријави да су чудовиште видели. Прошле године је стигло 19 пријава, никада већи број, у односу на 1983. годину, када је популарност „чудовишта" била на врхунцу.

gradjanin
13.02.2020 • 12:14
Kako moze biti morski pas ili bilo koja riba, kad se lepo vidi kicma od kosti/kalcijuma..?
Dragan
13.02.2020 • 18:37
Ne znamo baš svi da ajkule nemaju kosti.
EUR/RSD 117.5801
Најновије вести