Краљ Тајланда се с 20 конкубина самоизоловао у Алпима

БАНГОК: Тајландски краљ Маха Вајиралонгкорн самоизоловао се од корона вируса с 20 својих конубина у једном од најлуксузнијих хотела у монденском скијашком центру Гармиш Партенкирхен у Немачкој.
alpi pixabay.
Фото: pixabay.com

Краљ, иначе, познат и као Рама Икс са собом је осим конкубина повео бројне слуге.

Наводно је закупио цео Grand Hotel Sonnenbichl, хотел с четири звездице, пише Интернешнел Бизнис Тајмс.
Тамошњи су пансиони и хотели затворени због корона вируса, али хотел у којем се изоловао 64-годишњи тајландски краљ је изузетак од тог правила.

Портпарол локалног окружног савета рекао је да је то зато што су сви гости из једне групе људи.

У међувремену, Тајланд се бори с пандемијом Kовида-19 знајући да је њихов краљ на одмору.

Грађани су, наводи се, због тога протестовали путем интернета и медија, кршећи притом строге законе који им бране да критикују краља, пренео је загребачки Јутарњи лист.

Хаштаг ''Зашто нам треба краљ'' подељен је чак 1,2 милиона пута на Твитеру, а поставио га је један активиста који се налази у егзилу у Француској.

Краљ Рама Икс није виђен у јавности у Тајланду још од фебруара. Познат је по томе да често није у својој земљи, а најчешће проводи време у Немачкој с љубавницом. Познат је по томе да је имао много жена, као и по бурним разводима.

Тајланд је до сада забележио више од 1,385 случајева корона вируса, а седам је особа преминуло. Само у суботу је забележено 109 нових случајева болести.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести