Круз због Кине остао без застава Јапана и Тајвана на јакни?

ВАШИНГТОН: Први трејлер за нови филм Тома Круза, који понови тумачи лика Пита "Маверика" Мичела у наставку филма "Топ ган" изазвао је контроверзе и пре почека приказивања заказаног за јун 2020. године.
kruz, epa
Фото: EPA (MARIO GUZMAN)

Разлог је чувена пилотска јакна коју носи главни лик.

На интернету појавио се трејлер којим се најављује "Топ ган Маверик", на којем оштром оку љубитеља седме уметности није промакла једна интриганта филмска грешка која у овом случају може да буде намерна.

Како Н1 преноси писање ЦНН, у првом делу филма на јакни су се налазиле америчка, јапанска и тајванска застава, док су у наставку филма друге две заставе замењене непознатим симболима са сличним бојама, остављајући простор за спекулацију да ли је у питању случајна грешка или намеран чин како би се удовољило кинеским партнерима.

На друштвеним мрежама појавио се податак да је кинески технолошки гигант "Тенсент" један од главних партнера филмске куће "Парамаунт" на реализацији овог пројекта.

Наводи се да је познато да су јапански и кинески односи затегнути због нерешених надлежности над острвима у Источном кинеском мору, а да Кина Тајван сматра својом територијом.

EUR/RSD 117.5504
Најновије вести