Мелбурн најбољи град на свету за рад од куће

ЊУЈОРК: Најбољи град на свету за рад на даљину је Мелбурн, према ранг листи платформе за некретнине Нестпик.
m
Фото: Youtube Printscreen

Мелбурн је добио највише оцене у више категорија важних за услове живота, као што су безбедност, здравствена заштита, култура и разонода у слободно време, као и инфрастуктура за рад на даљину, преноси Си-Ен-Би-Си.

Аустралијска метропола је такође само један од 10 градова на Нестпиковој ранг листи који нуди „дигиталну номадску“ визу - специфичан документ који омогућава самозапосленима и страним радницима да од куће раде у тој земљи.

На другом месту ове ранг листе налази се Дубаи, трећи је Сиднеј, а следе Талин, Лондон, Токио, Сингапур, Глазгов, док првопласираних десет заокружују Монтреал и Берлин.

Нестпикова студија је обухватила 75 светских градова, које је та платформа изабрала на основу разних истраживања у којима су они често навођени као дестинације „најбоље за живот“.

Градови су оцењивани у три опште категорије - трошкови и инфраструктура, законодавство и слободе и услови живота.

Примера ради, када је реч о трошковима и инфраструктури, анализиране су цене и доступности одговарајућег простора за кућни офис.

У случају Мелбурна, просечна станарина за апартман с једном спаваћом собом износи 681 евро месечно. Сан Франциско у том погледу најскупљи са ценом закупа простора за кућни офис од 1.736 евра месечно, док је Рио де Жанеиро најјефтинији са просечном киријом од 119 евра месечно.

Нестпик је такође приликом оцењивања узимао у обзир проценат потпуно вакциносаних житеља сваког града против ковида-19, као индикатор владиних одговора на текућу здравствену кризу, наводи америчка тв станица.

 

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести