Нено Белан у карантину препевао „Ивону“ у - Корону

Један од најпродуктивнијих хрватских кантаутора, Нено Белан, заједно са својом кћерком Николином Белан, представља свој нови стари сингл "Корона" који је рефлексија тренутне ситуације глобалне пандемије корона вируса.
n
Фото: Youtube Printscreen

Наиме познати музичар, који је у својевољној изолацији у свом дому у Ријеци, у ванредној ситуацији престанка концертних активности је чистећи стан, пронашао на полицама оригиналне траке своје песме "Ивона".

То је композиција с његовог албума "Space twist“, која је била велики хит крајем деведесетих. Размишљајући како да допринесе идеји "остани код куће" коју промовише штаб цивилне заштите, наметнула се идеја о препеву "Ивоне" у "Корону".

Тако је песма из 1998. године добила нови текст који се реферише на тренутну ситуацију на занимљив и шармантан начин својствен Белану.

Порука песме је да се људи охрабре да остану код куће чиме се смањује могућност заразе, али и да се представи вирусна опасност на духовит начин, па тако са вером у боље сутра и оптимизмом се одупрети страху и атмосфери опште угрожености.

Имам позитиван став око целе ситуације, проћи ће убрзо и ова претња, биће све добро, само треба да се придржавамо упутстава. Мислим да сви треба да буду оптимистични и с вером у боље сутра да се изборе с овом недаћом, истиче Белан.

За песму је снимљен и спот и то у кућној радиности Беланових. Наиме снимљен је Нениним мобилним телефоном, а важну улогу је одиграла и ћерка Николина која је заједно са оцем и режирала спот. Монтирао га је познати хрватски сниматељ Томислав Брђановић.

Сви приходи које ће остварити овај сингл на основу ауторских и извођачких права, биће уплаћени на жиро рачун Министарства здравства за борбу против корона вируса, као и за обнову Загреба, страдалог у недавном земљотресу.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести