Опрала тикет, остала без 26 милиона долара награде

ЛОС АНЂЕЛЕС: Американка која је уплатила добитни тикет вредан 26 милиона долара у предграђу Лос Анђелеса није то могла да докаже и пред камера које су је снимиле због чега ће добитак бити дониран државним школама.
ves masina, pixabay
Фото: pixabay.com

Како амерички медији пишу, жена (40) опрала је у машини за веш панталоне у којима остао лото тикет, те је потврда о добитку вредном 26 милиона долара била уништила, преносе америцки медији.

Добитни тикет "Супер лото плус" продат је у радњи у Норвоку, предграду Лос Анделеса у новембру 2020. Добитник је имао рок до 13. маја да са тикетом дође по нагаду, али се то није десило.

Менаџер пумпе Франк, где је тикет купљен, рекао је медијима да је видео надзор забележио куповину златне карте пред само извлачејне које је било 14. новембра.

Закон каже да се добитак мора подићи у року од 180 дана.

Њујорк пост додаје да чак и да су снимци то потврдили они не би били довољан доказ за исплату добитка, што је потврдила и портпаролка Државне лутрије Калифорније Кети Џонстон, наводећи да је добитнику потребан убедљив суштински доказ да је листић његов.

У случају да нема потврђеног добитника новац се дели државним школама у Калифорнији, навели су организатори у саопштењу и додали да се чека одлука надлежних којима су снимци прослеђени.

У међувремену, продавац добитног листића освојио је награду од 130.000 америчких долара, што је уобичајено правило лутрије.

Медији наводе да је изузетно ретко да се добитници Државне лутрије Калифорније не јаве.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести