Погинуо покушавајући да направи селфи с медведом

ЊУ ДЕЛХИ: Враћајући се с венчања, Индијац Прабу Батара је набасао на повређеног медведа и покушао је да направи селфи с њим, али га је животиња напала и убила на лицу места.
medved freeimages
Фото: freeimages.com

“Индепендент“ наводи да су присутни човека упорно убеђивали да не покушава да се слика с животињом.

Батара је пришао животињи, након чега су почели да се рву, пас је притрчао покушавајући да помогне човеку, међутим, није успео да уплаши животињу.

Чувар парка у ком је мушкарац настрадао рекао је да је Батара настрадао на лицу места.

Индија је, како наводи „Индепендент“, имала највише забележених случајева смрти повезаних са селфијима у периоду од марта 2014. до септембра 2016. године - више од 60 одсто свих смрти у свету повезаних са селфијима догодили су се у тој земљи.

Истражитељи универзитета Мелон и Института за информације у Делхију дошли су до податка да се 76 од 127 смрти повезаних са селфијем у периоду од марта 2014. до септембра 2016. године догодило у Индији.

Селфији са медведима постали су толико распрострањен тренд у САД 2014. године да је америчка Шумска служба морала да упозорава људе да се не приближавају животињама.

Особље центра за посетиоце се редовно суочава с небезбедним ситуацијама, јер посетиоци игноришу њихове инструкције, саопштено је из америчке службе.

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести